• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, s-a declarat surprins de cât de bine arată Sala Polivalentă din Cluj, care va găzdui, începând de miercuri, Campionatele Europene de gimnastică. În acelaşi timp, fostul campion olimpic e convins că sportivii români vor obţine şi medalii la această competiţie.

"Sunt surprins, sala arată foarte bine. De atmosferă nu pot spune nimic, pentru că nu este public încă. Ştiu că s-au eforturi imense pentru organizarea acestei competiţii, iar lumea e foarte mulţumită de condiţiile de concurs.

Mai sunt mici probleme, care se vor rezolva pe parcurs, dar în mare parte lucrurile sunt în regulă, iar toată lumea e pregătită pentru această competiţie importantă, mai ales pentru noi românii”, a declarat Mihai Covaliu, pentru TVR.

"Să termine această competiţie sănătoşi, şi băieţii şi fetele noastre, asta e cel mai important. E început de ciclu olimpic, majoritatea echipelor din Europa îşi stabilesc oamenii pentru Jocurile Olimpice viitoare.

Dacă reuşim să terminăm în picioare, vom analiza ce s-a întâmplat aici, pentru ca la următoarele competiţii să aliniem cele mai bune echipe. Sunt convins că vor fi şi medalii pentru noi la Cluj", a adăugat preşedintele COSR.

Campionatele Europene de gimnastică încep miercuri, cu calificările masculine, iar joi vor avea loc cele feminine. Vineri se vor decerna primele medalii, în urma concursurilor la individual-compus (masculin şi feminin), iar sâmbătă şi duminică vor avea loc finalele pe aparate.

Delegaţia României la această ediţie a CE individuale este formată din Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, respectiv pe Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna.

Obiectivul României este câştigarea a 2-3 medalii.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015, la Montpellier, gimnaştii români au cucerit două medalii, prin Marius Berbecar (argint la paralele) şi Andreea Munteanu (aur la bârnă).