• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Componentele lotului naţional de gimnastică al României şi membrii stafului tehnic o felicită pe Nadia Comăneci cu ocazia împlinirii vârstei de 54 de ani, printr-un mesaj postat, joi, pe contul oficial de Facebook.

"E ziua în care toată lumea îi spune Nadiei "La mulţi ani!". Cu ea a început cea mai frumoasă poveste din sportul românesc şi din gimnastica mondială. Generaţii întregi de sportive şi-au dorit să-i calce pe urme şi încă vor să-i atingă performanţele. Antrenorii şi fetele din lotul naţional se alătură celor care îi urează fericire, sănătate şi mult noroc în viaţă!", se menţionează mesajul tinerelor gimnaste.

Multimpla campioană olimpică Nadia Comăneci s-a născut la 12 noiembrie 1961 în Oneşti, judeţul Bacău. A început gimnastica la şase ani, cu antrenorii Martha şi Bela Karoly, care ulterior au emigrat în Statele Unite ale Americii. În palmaresul Nadiei Comăneci se regăsesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Ea este considerată de specialişti una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut şi una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii.

A fost supranumită ''Zeiţa de la Montreal'', după ce, în 1976, a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a devenit prima gimnastă din istorie căreia i s-a acordat nota 10 într-un concurs.

Nadia Comăneci este căsătorită cu fostul gimnast Bart Conner şi are un copil, Dylan, născut la 3 iunie 2006. Fosta campioană este stabilită în Statele Unite ale Americii, la Oklahoma City, unde deţine o academie de gimnastică împreună cu soţul său.

În prezent, ea este implicată în mai multe proiecte umanitare, fiind membru al Comitetului Director al Special Olympics şi Laureus World Sports Academy. În România, Nadia Comăneci a înfiinţat o clinică pentru copii şi o fundaţie care îi poartă numele.

De asemenea, fosta campioană este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, al Comitetului Sportiv şi Olimpic Român şi, din 2003, consul onorific al României în Statele Unite ale Americii.