• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Loturile naționale de gimnastică s-au întors de la Rio, unde atât echipa feminină, cât și cea masculină au ratat calificarea la Jocurile Olimpice din această vară.

Băieții au terminat pe locul 5 în turneul preolimpic, în condițiile în care primele 4 echipe obțineau calificarea. Dezastrul a fost la fete, care au fost penultimele în clasament.

România va fi reprezentată, însă, la concursul individual, de 3 sportivi. Marian Drăgulescu și-a câștigat locul, iar România mai are câte un loc rezervat la masculin și la feminin. Federația Română de Gimnastică îi va nominaliza pe cei care îl vor însoți la Rio pe Drăgulescu.

Nadia Comăneci le-a aşteptat pe gimnaste la aeroport şi le-a încurajat, după contraperformanța din Brazilia.

"În primul rând, nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situația și ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă. Eu voi fi acolo, voi ține steagul sus și îi voi încuraja pe sportivii noștri, atâți câți vor fi. Trebuie să credem în noi și în șansele noastre", a spus Nadia Comăneci.

"Am plecat cu gândul să ne calificăm cu echipa, în formula completă. Atât am reușit să facem. Am făcut un concurs destul de bun, din păcate, trebuie să muncim mai mult. Ceilalți au meritat calificarea. Sunt clar mai buni decât noi", a declarat Marian Drăgulescu.

"Sigur că e un dezastru, dar trebuie analizat și văzut ce se poate face în continuare. Fără Larisa, fără Jurca... era previzibil. De fapt, am spus că mergem cu handicap. Și asta a însemnat cel puțin 3 puncte", a spus și președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

"O felicit și pe Nadia și pe gimnaste. Trebuie să le așteptăm, pentru că nu a fost vina lor, e vina noastră, a tuturor, că am ajuns în situația asta", a spus și Ion Țiriac, fost președinte al Comitetului Olimpic Român timp de 6 ani, în perioada 1998-2004.

Gimnastica feminină se confruntă pentru prima dată cu o astfel de situație. La ultima participare, la Londra, în 2012, echipa națională a luat medalia de bronz.