• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nadia Comăneci va face galerie României la Campioanatele Europene de Gimnastică de la Cluj. Fosta campioană olimpică va fi prezentă în calitate de ambasador al evenimentului şi aşteaptă medalii la aparate de la doua sportive.

Cea mai mare gimnastă din toate timpurile merge la Campionatele Europene de la Cluj. Fosta campioană olimpică şi deţinătoarea Cupei Challenge acordată pentru câştigarea a trei titluri europene consecutive va fi prezentă în calitate de ambasador al evenimentului.

"Am ştiut povestea Cupei când aveam 13 ani şi jumătate. Mi-au spus că a fost făcută în România şi, dacă o gimnastă o va câştiga de trei ori consecutiv, o va primi definitiv. Mă bucur că această Cupă a revenit acasă, în România şi a fost câştigată de mine. Pentru mine succesul acesta e chiar mai mare decât cel de la Olimpiadă pentru că e dificil să rămâi în top şase ani", a explciat "Zeiţa de la Montreal".

Nadia mizează pe două gimnaste la Europene. "La individual cu Larisa (n.r. Iordache), la sol şi bârnă cu Larisa şi la bârnă cu Cătălina (n.r. Ponor). Ea trebuie să îşi facă exerciţiul şi cam atât, tot ce vine în plus e un bonus", a mai spus Nadia. 

Campionatele Europene de gimnastică artistică vor avea loc la Cluj, în perioada 19-23 aprilie. Evenimentul are loc la 60 de ani de la prima editie a competitiei, care a fost organizată tot în România, la Bucureşti.