• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a spus, marţi, într-o postare făcută pe contul său de Facebook, că nu trebuie căutaţi vinovaţi pentru ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de către echipa feminină, ci trebuie văzut ce este de făcut în viitor pentru redresarea acestui sport.

"În primul rând, nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovaţi, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situaţia şi ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă.

Eu voi fi acolo, voi ţine steagul sus şi îi voi încuraja pe sportivii noştri, atâţi câţi vor fi. Trebuie să credem în noi şi în şansele noastre", a scris Nadia pe Facebook.

Pentru prima oară din 1968, România nu va avea echipă în concursul olimpic feminin de gimnastică, după ce sportivele antrenate de Lucian Sandu au ratat calificarea la Jocurile Olimpice.

Gimnastica artistică a adus de-a lungul timpului, la Jocurile Olimpice, 25 de medalii de aur, 20 de argint și 26 de bronz, iar din 1976 încoace, România a fost întotdeauna medaliată la Olimpiadă.

Sursă foto: Contul de Facebook al Lotului Naţional de Gimnastică al României