• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Revenit în decembrie 2015 alături de lotul de gimnastică al României, Octavian Bellu a făcut o dezvăluire inedită în cadrul emisiunii Campionii Digi Sport. Ajuns la vârsta de 65 de ani, cel mai de succes antrenor din toate timpurile a ieșit la pensie.

Octavian Bellu și Mariana Bitang vor rămâne însă alături de gimnastele tricolore până la startul turneului preolimpic și au ca obiectiv calificarea României la competiția de la Rio.

"Sunt pensionar, din 17 februarie am intrat în această situație nouă. Nu știu cum să mă descurc, pentru că e prima dată când ies la pensie. Ca voluntari - și repet și subliniez 'voluntariat' - ne-am implicat și facem două antrenamente pe zi și vom sta până la momentul plecării la test-event, la Rio", a declarat Octavian Bellu, în cadrul emisiunii "Campionii Digi Sport".

România va lupta pentru un loc la Rio la turneul preolimpic găzduit tot de orașul brazilian, în perioada 16-18 aprilie. România nu va putea conta pe Larisa Iordache, accidentată dar se va baza pe Cătălina Ponor, revenită în competiții după aproape 4 ani de pauză.

"Sunt copii care au crescut valoric dar departe de imaginația lor că vor ajunge în echipa olimpică sau că vor merge la preolimpice la Rio. Pe Cătălina, care a avut o creștere incredibilă pe două aparate, probabil ați văzut-o și pe la concursuri, dar și ea este insuficient refăcută", a mai spus antrenorul coordonator al lotului de gimnastică.

La ultima ediție a Jocurilor Olimpice, la Londra, echipa României a obținut 3 medalii: aur la sărituri prin Sandra Izbașa, argint, câștigat de Cătălina Ponor la sol și bronz în proba pe echipe.