• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Invitat de Cosmin Prelipceanu la Jurnalul de Seară de la Digi24, Octavian Bellu a vorbit despre cauzele care au dus la un eşec usturător pentru lotul naţional de gimnastică feminină.

Pentru prima oară din 1968, România nu va avea echipă în concursul olimpic feminin de gimnastică, după ce sportivele antrenate de Lucian Sandu au ratat calificarea la Jocurile Olimpice.

"Am revenit la acest lot pentru 4 luni, voluntar, fără niciun fel de pretenţii, dar ca să pregăteşti nişte copii, în primul rând trebuie să fie sănătoşi. Abilităţile mele profesionale nu au putut fi folosite pentru că am avut nişte copii care se chinuiau să facă gimnastică", a comentat Bellu.

În 2017, Clujul va găzdui Campionatul European de Gimnastică, iar Octavian Bellu îşi pune toate speranţele în această competiţie.

"Despre viitoarele campionate europene de la Cluj... Aceste Europene pot fi momentul de restartare a gimnasticii româneşti pentru etapa următoare. Noi am rezistat în gimnastică prin nişte vârfuri care au explodat la un moment dat la Jocurile Olimpice, Mondiale, Europene", a adăugat Bellu.

Gimnastica artistică a adus de-a lungul timpului, la Jocurile Olimpice, 25 de medalii de aur, 20 de argint și 26 de bronz, iar din 1976 încoace, România a fost întotdeauna medaliată la Olimpiadă.