• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Naţionala feminină a încheiat turneul de calificare la Jocurile Olimpice pe locul 7 (din 8 participante) şi a ratat calificarea la Rio.

Într-un sport dominat cu autoritate în trecut, România va avea o singură reprezentantă, cel mai probabil Larisa Iordache (momentan în recuperare după accidentare).

Cătălina Ponor, cea a obţinut cea mai mare notă din concursul preolimpic pentru ţara noastră (14,600 la bârnă), îşi vede astfel spulberat visul unei noi medalii olimpice. Sportiva de 28 de ani a încercat să găsească, pe pagina personală de Facebook, câteva dintre explicaţiile dezastrului. Totuşi, mesajul transmis de marea noastră campioană a fost unul optimist, lăsând să se înţeleagă faptul că se gândeşte serios să continue la cel mai înalt nivel.

"A fost o zi tristă pentru noi, din păcate România nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. Pentru mine a fost cu atât mai trist cu cât am revenit special pentru această competiţie. Din păcate, nu a fost să fie! Nu ştiu ce va fi de acum înainte, dar vreau să mulţumesc tuturor pentru încurajări şi în special mulţumesc publicului brazilian care mi-a scandat numele. A fost unul dintre cele mai frumoase momente pentru mine, o senzaţie pe care nu am mai trăit-o de ceva timp. A fost extraordinar să concurez aici, la Rio!

Am luptat pentru această echipă până la final şi am vrut să arăt că dacă îţi propui să faci ceva, vei reuşi să atingi acel obiectiv. Şi da, încă mai pot să concurez în ciuda vârstei, mai pot face gimnastică la nivel înalt", a fost mesajul postat de Ponor pe o reţea de socializare.

5 medalii are Ponor în palmares la Jocurile Olimpice, trei dintre ele de aur. Ea era considerată printre favorite la bârnă şi în acest an.