• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cătălina Ponor a cucerit în această după-amiază medalia de aur la bârnă, la Campionatele Europene desfăşurate la Cluj Napoca. 

De 7 ori medaliată cu aur la Europene, Ponor şi-a mai adăugat în CV-ul impresionant, la 29 de ani, o medalie din cel mai preţios medal. Deşi s-a calificat cu doar a patra notă în finală, sportiva din Constanţa a reuşit un exerciţiu aproape perfect pentru care a obţinut 14.566.

"M-am simţit extraordinar! E normal să am lacrimi în ochi pentru că am muncit enorm pentru această medalie, nu numai în ultimele şase luni, ci de mulţi ani. Ar fi fost păcat ca o secundă de neatenţie să-mi distrugă şansele de a câştiga această medalie. Le mulţumesc părinţilor, care au fost alături de mine, şi tuturor celor care au fost aici.

Îmi dă putere această medalie, normal. Este un început de drum pentru mine!
", a declarat Cătălina Ponor la TVR 1, după medalia de aur cucerită la bârnă.

23 de medalii de aur are acum Ponor în colecţia sa impresionantă (Campionate Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice), dintre care se disting trei de aur la Atena, la Olimpiadă.

Din păcate pentru delegaţia noastră, Larisa Iordache a avut o prestaţie sub aşteptări la acest aparat, acolo unde se calificase cu prima notă (14.566). Sporiva de la Dinamo nu a mai avut aceeaşi stăpânire de sine în finală, unde, după ce a pierdut o legare, a ratat complet aterizarea. Cu 13.966, ea s-a situat totuşi pe locul trei, obţinând medalia de bronz. Argintul probei a fost obţinut de Eythora Thorsdottir (Olanda), care a obţinut 14.066.

Ziua de astăzi, ultima a finalelor pe aparate, a început perfect pentru România, care a cucerit un argint la sărituri prin Marian Drăgulescu (acesta câştigase sâmbătă aurul şi la sărituri.)

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediţie găzduită de România, la startul competiţiei aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin şi 106 la feminin) din 37 de ţări.

La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă).

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT