• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România şi-a depăşit obiectivul la Europenele de la Cluj, prin faptul că a cucerit patru medalii, dintre care două de aur, prin Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, dar Dan Grecu, fostul antrenor-coorodonator al lotului național masculin de gimnastică, trage un semnal de alarmă.

Cu excepţia lui Marian Drăgulescu, niciun alt gimnast român nu a reuşit să prindă o finală la turneul final.

”Simt și eu fericire, dar sunt mâhnit dacă privesc spre viitor. Dacă Marian se lasă de gimnastică, atunci o să fie din ce în ce mai greu”, a spus Grecu.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Și Marian Drăgulescu a simțit această problemă, dar speră ca organizarea acestei competiții de mare anvergură la noi în țară, plus rezultatele foarte bune obține de sportivii noștri să-i motiveze pe copii să se apuce serios de acest sport.

”Acest Campionat European, mai ales că a fost organizat la noi, sper să-i motiveze și mai mult pe copiii care s-au apucat de gimnastică și să se dăruiască și mai mult la antrenamente. Trebuie să muncească mult, să aibă curaj și să viseze și ei mai mult, adică să aibă pretenții și la medalii”, a spus Drăgulescu.

Situaţia este aceeaşi şi la lotul feminin, unde doar ”veteranele” Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au impresionat. Deşi s-au calificat în finala de la individual compus, Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian au avut evoluţii modeste şi s-au clasat pe locul 18, respectiv 23.

”Sper ca următoarele competiții să fie bune pentru ele și să prindă încredere în ele, pentru că sunt foarte talentate, cu multe abilități. Pot face niște elemente foarte bune”, a spus Larisa, despre gimnastică, sportul olimpic care a adus României cel mai mare număr de medalii: 72.