• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Româncele s-au întors cu două medalii de la etapa de Cupă Mondială de la Doha. La prima competiţie oficială din 2016, Cătălina Ponor a cucerit medalia de aur la bârnă. După ce a terminat doar pe locul 8 la paralele, Diana Bulimar şi-a luat revanşa în finala de la sol, unde a obţinut a doua notă din concurs.

"A fost un concurs bun, un concurs pe podium, în condiţii bune de concurs", a recunoscut Lucian Sandu, antrenorul lotului feminin.

"Sunt mulţumită, fericită nu pot să fiu pentru că nu este decât o etapă de Cupă Mondială, nu este decât o verificare pentru noi. Mai avem foarte mult de muncit şi aşteptăm să ajungem acasă şi să intrăm în sală", a admis Cătălina Ponor.

"M-a ajutat faptul că am urcat pe podium la sol, paralelul nu cred că a fost o problemă, am ratat la un element care nu îmi dădea deloc bătăi de cap, pur şi simplu a fost o zi mai dificilă", a completat Diana Bulimar.

Pentru Ponor a fost primul concurs oficial după o pauză de patru ani. Retrasă după Jocurile Olimpice de la Londra, gimnasta şi-a reluat pregătirea anul trecut, dar a ratat Campionatul Mondial de la Glasgow din cauza unei intervenţii chirurgicale la tendonul lui Ahile.

"În prima zi am avut emoţii pentru că au trecut ceva ani de când nu am mai concurat şi, fiind primul concurs, toată lumea a fost cu ochii pe mine", a adăugat Ponor.

"Nu am mai fost cu ea din 2012, vă daţi seama că ne-a lipsit, îmi era dor să concurez cu ea" - Diana Bulimar.

"După patru ani de zile, merită toate felicitările noastre pentru că a revenit şi a reuşit să câştige bârna", - Lucian Sandu.

La Doha a concurat şi Dora Vulcan. La prima ei competiţie majoră, românca s-a clasat pe locul 7 la paralele şi pe poziţia a 8-a la sol.