• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Sandra Izbașa și Corina Ungureanu au analizat, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, evoluția gimnastelor României la test-event-ul de la Rio. Fostele sportive au identificat cauzele ratării calificării la Jocurile Olimpice după 48 de ani.

Nu doar aria scăzută de selecție e de vină pentru aceste rezultate, ci și exercițiile fetelor din lotul național, consideră cele două foste gimnaste.

"Pentru nivel de seniorat, anumite fetițe din lot ar trebui să mai lucreze", a spus Sandra Izbașa, în cadrul emisiunii "Campionii Digi Sport".

Izbașa (25 de ani) este de două ori campioană olimpică: o dată în 2008, la Beijing, la sol și a doua oară în 2012, la Londra, la sărituri. Are și două medalii de bronz cu echipa, la aceste două ediții ale Jocurilor Olimpice.

"Avem o dificultate foarte scăzută. Vorbesc de notele de plecare ale fetelor, care au fost foarte mici. Nu ai cum să iei notă mare. Fetele aveau responsabilitatea țării, tradiției de unde veneau. Și Sandra s-a operat la tendon și a concurat și a devenit campioană olimpică. Și eu am concurat cu fractură la deget. O avem pe Cătălina operată și vai de ea cum a mers", a spus și Corina Ungureanu, la rândul său dublă campioană mondială cu echipa (în 1997 la Lausanne și în 1999 la Tianjin) și câștigătoare de două ori a aurului european (ambele în 1998, la St. Petersburg, cu echipa și la sol).

Izbașa și Ungureanu sunt convinse că gimnastica feminină românească nu va lipsi totuși de pe podium la Rio. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice, în întrecerile individuale, de Cătălina Ponor sau Larisa Iordache. Cele două vor concura pentru locul la Rio.

"Acum încurajăm singura fată care va merge acolo și ne va reprezenta. Ne dorim din suflet să-și fructifice fiecare finala și, de ce nu, dacă mergem cu una, una bună să fie și să ne aducă medalii", consideră Sandra Izbașa.

"Și acum s-au făcut calculele pentru Olimpiadă, cu multe medalii aduse de gimnastică. E posibil să adunăm vreo două", a adăugat Corina Ungureanu.

Gimnastica feminină românească nu a mai lipsit de pe podiumul olimpic din 1976.