• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Loturile de gimnastică ale României au plecat la turneul preolimpic de la Rio, acolo unde speră să obțină in extremis calificarea la marele eveniment sportiv al verii. Doar primele 4 locuri asigura prezenta la Jocurile Olimpice din acest an.

"Este o misiune dificilă, noi nu am mai fost în stiuația asta și nici nu ne-am gândit vreodată să fim în situația asta. Este destul de dificil, dar mergem cu încredere", a declarat Cătălina Ponor, care la 28 de ani este veterana lotului feminin de gimnastică.

"Sperăm să ne facem treaba toate, pentru că este cel mai important să stai pe aparat. Va fi puțină presiune, dar ne vom duce cu încredere", a spus și Diana Bulimar.

"Sperăm să venim în primele 4 echipe și să ne calificăm la Jocurile Olimpice cu echipa. Suntem foarte optimiști, ne-am pregătit foarte bine, să vedem la fața locului, să prindem o zi bună, să prezentăm exercițiile așa cum le-am pregătit aici, la București", a declarat Marian Drăgulescu, ajuns la 35 de ani.

Echipa feminină a ratat, pentru prima dată în istorie, calificarea directă la Jocurile Olimpice. Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Laura Jurcă și Anda Butuc sunt gimnastele care au făcut deplasarea în Brazilia.

Lotul masculin este compus din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache și Daniel Rădeanu.

Turneul preolimpic se va disputa între 16 și 18 aprilie.