• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Octavian Bellu și Mariana Bitang revin la cârma lotului național, spre satisfactia gimnastelor din echipa României. Cei mai medaliați antrenori din istorie au un singur gând: calificarea, pentru a șaptea ediție la rând, la Jocurile Olimpice.

"Cred că venirea lor este binevenită din toate punctele de vedere. Mă bucur foarte tare. Dânșii au mai fost, au stat tot timpul alături de noi, ne-au susținut și ne-au încurajat mereu. Venind iar în sală va fi un plus pentru noi pentru că vom reveni la ceea ce a fost înainte. Mă bucur pentru asta" a recunoscut Larisa Iordache.

Diana Bulimar și Larisa Iordache au avut un an 2015 pe care nu îl vor uita ușor. Accidentările s-au ținut lanț, iar revenirea în sala de gimnastică s-a lăsat așteptată. Perioada de indisponibilitate s-a făcut simțită la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale, acolo unde echipa tricoloră a încheiat pe locul 13. Iordache a reușit totuși să impresioneze la individual compus și a urcat pe podium.

"A fost un an complex. Am avut parte de multe surprize, și dorite, și nedorite. Ce am avut la genunchi se putea întâmpla oricând și așa a fost bine că s-a întamplat acum. A fost spectaculos pentru mine că mi-am revenit atât de repede" a declarat Bulimar. "Anul 2015 pentru mine a fost unul mai greu din punct de vedere al sănătății ținând cont că am stat 8 lini pe bară" a adăugat Larisa Iordache.

Medaliate cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa Iordache și Diana Bulimar speră să ducă România la Rio. Echipa feminină a ratat calificarea directă și va participa, în premiera, la turneul preolimpic.

"Fiecare sportiv își dorește să ajungă la Olimpiadă și mai ales să țintească pentru cea mai prețioasă medalie. Noi sportivii avem mereu speranțe" a mărturisit Iordache. "Sperăm să ne calificăm la Rio, nu cred că se va pune problma să stăm acasă. Sperăm să fim pregătite și sănătoase" a completat Bulimar.

Turneul preolimpic se va desfasura la Rio, intre 16 si 19 aprilie.