• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sportivii medaliați la Campionatele Mondiale din 2015 vor să fie remunerați la fel ca și componentele naționalei de handbal, ale căror premieri pentru medalia de bronz au fost suplimentate în urma unei hotărâri de guvern.

Vicecampion mondial, Marian Drăgulescu speră ca în ultima ședință a anului să se rezolve această situație.

"Sper să ne treacă și pe noi primii pe ordinea de zi, pentru că s-a făcut o greșeală. Eu am încercat să iau legatura și cu domana Lipă, dar nu am reușit, nu am primit niciun răspuns. Cu puțină bunăvoință pot îndrepta această nedreptate, nu să încerce să dezinformeze opinia publică și să mușamalizeze cazul" a declarat Drăgulescu.

De aceeași părere Drăgulescu este și Simona Gherman, medaliată cu argint alături de echipa de feminină de spadă: "Suntem sportivi toți și toți muncim la fel de mult și ne dorim la fel de mult și cred că este normal ca toți să fim recompensați la fel".

Aleandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal are însă altă opinie. "Nu cred că astfel de inițiative trebuie să plece de la sportivi. Ei trebuie să-și vadă de treabă și să fie uniți între ei. Astea sunt lucruri care trebuie discutate la nivel de federații, ministere, guvern" a declarat șeful handbalului românesc.

În 2015, România a obținut 7 medalii la Campionatele Mondiale, în 4 sporturi olimpice: scrimă, gimnastică, judo și handbal. "Nu mă motivează deloc și nu este un stimulent pentru niciunul dintre noi, cu toții pășim în următorul an frustrați și nemulțumiți" a adăugat Drăgulescu.

În acest moment, Marian Drăgulescu este singurul gimnast al României calificat la Jocurile Olimpice, grație argintului mondial cucerit în noiembrie, la sărituri.