• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Mariana Bitang și Octavian Bellu au condus primul antrenament de la revenirea la lotul național de gimnastică. Noii antrenori au decis să readucă lotul de la Izvorani în Complexul Sportiv Lia Manoliu, acolo unde gimnastele s-au pregătit și pentru Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004.

La primul antrenament a fost prezentă și Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

”Cred în șansa voastră, cred în ceea ce voi puteți să faceți și sunt convinsă că veți face tot posibilul și poate imposibilul să devină posibil, nu doar să vă calificați la Jocurile Olimpice, ci vreau să vă văd acolo sus pe podium”, a spus Lipă.

Cu un lot olimpic redus de la 19 la 12 gimnaste, Octavian Bellu avertizează: calificarea la Jocurile Olimpice este în pericol.

”Preocuparea noastră principală este calificarea. Ce le-am spus fetelor și le repet de fiecare dată, aici la Rio, la test event, nu este decât un singur concurs, într-o singură zi, o șansă una din una. Nu mai este un alt concurs și ele trebuie să fie concentrate pe această formă de organizare a test eventului.

Copiii sunt într-un număr redus. Nu vreau să discut în acest moment de valoarea lor individuală, pentru că totul depinde de fiecare dintre aceste gimnaste, ca într-o sută de zile să facă un salt calitativ ieșit din comun”, a spus Bellu.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Rio, lotul național trebuie să se claseze între primele patru echipe la turneul preolimpic de la Rio, ce se va desfășura în perioada 16-19 aprilie 2016.

”Sperăm să începem cu dreptul și să fie tot mai bine. Avem toate condițiile. Deocamdată a fost mai greu cu mutarea, pentru că am avut puțin timp pentru acomodare”, a spus și Larisa Iordache

Olimpiada de la Rio va avea loc în perioada 5-21 august 2016.