• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala feminină de handbal a României a început Campionatul Mondial din Germania cu un succes clar, 29-17 cu Paraguay, la Trier, iar antrenorul "tricolorelor", Martin Ambros, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevelor sale.

"Suntem mulţumiţi de echipa noastră. Primul meci din competiţie nu este niciodată uşor. Sunt multe aşteptări în ceea ce ne priveşte. Am câştigat, dar luăm fiecare zi şi fiecare meci pe rând.

A fost bun începutul acestei competiţii, mă bucur că fetele au tratat cu seriozitate meciul, pentru că am întâlnit un adversar cu un stil de joc dificil. Am văzut o echipă a Paraguayului care a luptat", a spus spaniolul, la conferinţa de presă de la finalul întâlnirii.

Şi Cristina Zamfir, cea mai bună jucătoare a României în duelul cu echipa sud-americană, crede că victoria este una importantă, în condiţiile în care a fost obţinută în faţa unui adversar incomod.

"A fost un meci cu un adversar incomod, pentru că au talie mică faţă de noi. Mă bucur că am început cu dreptul Campionatul Mondial", a explicat handbalista care a marcat 5 goluri în victoria cu Paraguay.

"Ne-au surprins cu extremele, pentru că ele au jucătoare mai scunde, mizează mult pe contraatac. Important pentru noi a fost să micşorăm spaţiile. Puteau să ne surprindă şi pe contraatac şi cu aruncări de la semi-distanţă", a completat Ambrose, potrivit Gazetei.

Selecţionerul naţionalei României spune că îşi doreşte ca rezultatele pozitive să continue, pentru ca elevele sale să aibă un moral bun în fazele eliminatorii.

"Sper să mergem din victorie în victorie, până la meciurile eliminatorii. Acolo va fi care pe care", a precizat Ambrose.

Următorul meci al României va avea loc duminică, de la ora 15:00, contra Sloveniei, tot la Trier. Spania, Angola şi Franţa sunt celelalte adversare ale "tricolorelor" din grupa A.