• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ambros Martin este începând din 4 octombrie noul selecționer al României. Spaniolul a condus azi primul antrenament al echipei naţionale de handbal.

Principalul obiectiv al lui Ambros Martin e calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio. Până atunci, selecţionerul va trebui să le ducă pe fete la Europene şi Mondiale.

”Am venit aici pregătit să-mi îndeplinesc visul carierei mele de antrenor de handbal. Şi anume să pregătesc o echipă naţională foarte bună. După cum bine ştiţi, sunt antrenor de club. Am tot ce îmi trebuie la Gyor. Acum câţiva ani, am simţit că, pe lânga echipa de club, pot încerca să antrenez şi o echipă naţională.

Eu chiar îmi doresc să obţin rezultate cu echipa naţionala la Jocurile Olimpice. Nu am participat ca jucător, dar acum am ocazia să o fac. Sunt foarte pregătit să preiau această echipă. Aici e o combinaţie de tinere talente cu jucătoare foarte experimentate şi cred că e reţeta perfectă pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Ambros Martin.

Schimbarea făcută peste noapte le-a luat prin surprindere pe tricolore.

”Chiar a fost o veste șocantă. Nu știu, parcă am avut un vis și ne-am trezit cu un alt antrenor. Cred că și el a avut destule emoții la primul antrenament. A spus că e un perfecționist.

Mă gândesc că orice schimbare se face o să fie decât spre binele nostru. Nu-l cunosc decât ca adversar, ca antrenor al celor de la Gyor. Cred că este un timp destul de scurt până la Euro, dar sper să-l gestionăm cum trebuie”, a spus Oana Manea

Ambros Martin va pregăti, în paralel, naționala României și campioana Ungariei, ETO Gyor.

Gyor a câştigat cu Ambros Martin la timonă două Ligi ale Campionilor (2013, 2014), fiind finalistă în 2016, când a fost învinsă de CSM Bucureşti.