• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Reeditarea semifinalei Ligii Campionilor la handbal feminin de anul trecut nu a adus nimic nou. Deși a avut-o în formă pe Cristina Neagu, Buducnost a ratat iar calificarea în ultimul act, după un meci dominat de la un cap la altul de Gorbicz și colegele ei, 26-20.

Gyor a obţinut o victorie meritată, fără emoţii, în faţa unei formaţii, Buducnost, care a părut depăşită de miza meciului. De la Buducnost doar interul stânga român Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2016, şi Katarina Bulatovic s-au ridicat la nivelul acestui meci.

Gyor, finalistă anul trecut şi câştigătoare în 2013 şi 2014, a dominat meciul de la un capăt la altul şi a condus confortabil pe tabela de marcaj. Meciul a fost arbitrat de româncele Năstase şi Stancu.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

În finala de duminică, Gyor, echipă antrenată de spaniolul Ambros Martin, selecţionerul naţionalei României, o va întâlni pe învingătoarea dintre CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi RK Vardar Skopje (meci programat sâmbătă, de la 18,45, ora României).

La ediţia de anul trecut, CSM Bucureşti a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM Bucureşti a câştigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri şi aruncările de departajare.

VIDEO REZUMATUL MECIULUI

În prima semifinală de sâmbătă au evoluat echipele:
Buducnost: Darly Zoqbi de Paula, Anastasia Babovic, Marta Batinovic - Dijana Ujkic, Cristina Neagu (7 goluri), Djurdjina Jaukovic (2), Matea Pletikosic, Vanesa Agovic, Dragana Cvijic (2), Neli Irman, Katarina Bulatovic (6), Ivona Pavicevic, Ema Ramusovic (1), Biljana Novovic (1), Kinga Achruk (1), Itana Grbic. Antrenor: Dragan Adzic.
Gyor: Eva Kiss, Kari Aalvik Grimsboe - Jana Knedlikova, Julia Harsfalvi (1), Nora Mork (1), Dorina Korsos, Anita Gorbicz (9), Eduarda Amorim Taleska (4), Zsuzsanna Tomori (1), Cornelia Nycke Groot (5), Yvette Broch (3), Bernadett Bodi (2). Antrenor: Ambros Martin.

Au arbitrat româncele Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu, delegat EHF a fost Carmen Manchado Lopez (Spania), iar delegat EHF pentru arbitri a fost Paivi Mitrunen (Finlanda)


LIVE SCORE:

FINAL DE MECI! GYOR s-a calificat în finala Ligii Campionilor, acolo unde o poate avea adversară pe CSM București. Cristina Neagu a tras echipa după ea, dar Buducnost n-a reușit să producă surpriza și a ratat, pentru al doilea an la rând, calificarea în finala Ligii Campionilor.

Min. 53 - Cristina a încercat un nou gol de poveste, din propria jumătate, dar mingea a lovit bara.

Min. 44 - Neagu a marcat un gol elegant, cu un lob de la jumătatea terenului: 18-13 pentru Gyor.

Min. 43: TOMORI A FOST ELIMINATĂ pentru a treia eliminare, dar ea va juca în finala mare de mâine.

Min. 40: Gyor - Buducnost 16-11. Chiar dacă Neagu își trage echipa după ea, unguroaicele evoluează foarte bine, astfel că se îndreaptă cu pași mari spre o nouă finală a Ligii Campionilor.

A început repriza a doua

PAUZĂ. Gyor conduce la pauză cu 12-9, dar diferența putea fi mai mică, dacă portărița celor de la Buducnost, Marta Zderic, nu comitea o mare greșeală în ultimele două secunde. După un atac ratat al unguroaicelor, prin Gorbicz, care a trimis pe lângă poartă, Zderic a încercat să repună rapid, dar a greșit impardonabil și Gyor a mai înscris un gol neașteptat.

UPDATE Min. 22 - Cea mai mare diferență de până acum: 9-5 pentru Gyor. Gorbicz a marcat după un contraatac fulger. Înainte ratase Cristina Neagu. 

UPDATE: La jumătatea primei reprize, Gyor conduce cu 5-4. Trei dintre reușitele lui Buducnost au purtat semnătura Cristinei Neagu

UPDATE: A început partida!


Buducnost și Gyor se întâlnesc în prima semifinală din Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, într-o reeditare a duelului de anul trecut din aceeași fază a competiției. Anul trecut, câștig de cauză a avut formația din Ungaria, care apoi a pierdut finala disputată împotriva CSM-ului.

"Mă simt într-o formă foarte bună, mai ales că am fost scutită de probleme de sănătate în ultima perioadă şi lucrul ăsta a făcut să mă pot antrena normal mai multe luni la rând. Aşa că era normal să ajung la o formă fizică şi sportivă foarte bună. E foarte important să le fac pe colegele mele să joace la cel mai înalt nivel şi atunci avem o şansă foarte mare să câştigăm", anunța Neagu înainte de startul partidei.