handbal-minaur
CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup. CSA Steaua a cedat în fața lui Valur Reykjavik
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SPORTING LISABONA, EHF EUROPEAN LEAGUE (5.03.2024)
Video Dinamo a câștigat manșa tur din play-off-ul EHF European League
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
Digi Sport 1 Live
Acum

Video CSM - FC Midtjylland 26-20. Componenţa grupelor principale. Campioana Europei porneşte cu două puncte

20.11.2016, 19:56

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin CSM Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, formaţia daneză FC Midtjylland, cu scorul de 26-20 (12-9), în ultimul meci din grupa preliminară C a competiţiei, ambele echipe fiind calificate în grupa principală 2.

bucurie gulden
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

La meci au asistat circa 5.000 de spectatori, între care şi mai multe personalităţi din sportul românesc, inclusiv noul preşedinte al COSR, Mihai Covaliu.

Pentru FCM a evoluat, în ultima partidă la acest club, internaţionala Eliza Buceschi, ea luând decizia să revină în România, cel mai probabil la Dunărea Brăila, antrenată de tatăl său – Costică Buceschi, după ce nu s-ar fi acomodat la formaţia daneză.

Marcatoarele CSM Bucureşti au fost Gullden 5 goluri, Vărzaru 4, Mehmedovici 4, Ayglon 3, Lobach 3, Curea 2, Manea 2, Niombla 2, Bazaliu 1, iar pentru FCM s-au remarcat Jorgensen şi Burgaard, câte 6 reuşite.

Rezultatele anterioare ale campioanei României în grupa C au fost 24-21 şi 22-20 cu Rostov Don, 21-24 cu FC Midtjylland, 24-27 şi 25-33 cu Gyor.


În grupa principală 2 s-au calificat din grupa preliminară C, Gyor ETO (10 puncte), CSM Bucureşti (6) şi FCM (6). Rostov, cu 2 puncte, a fost eliminată.

Campioana României a obţinut calificarea încă din etapa trecută, care a reprezentat şi debutul antrenorului Aurelian Roşca, cel care îl înlocuise pe Jakob Vestergaard de doar câteva zile.

În grupa principală 1 vor evolua primele trei clasate din grupele preliminare A şi B, adică Buducnost, Metz Handball şi Thuringer HC (grupa A), respectiv HC Vardar, FTC Budapesta şi HC Astrakhanochka (B), iar în grupa principală 2, cele din grupele C şi D – Gyor, FC Midtjylland şi CSM Bucureşti (C), respectiv Krim Ljubljana, Larvik HK şi Team Esbjerg (D).

Meciurile din grupele principale se vor disputa între 27 ianuarie şi 12 martie 2017, echipele pornind cu punctajele acumulate în faza grupelor preliminare în partidele cu adversarele calificare şi ele mai departe. Din grupa C, Gyor a mers astfel mai departe cu 6 puncte, FCM cu 4 şi CSM Bucureşti cu 2 puncte.

Primele patru clasate în grupele principale se vor califica în faza sferturilor de finală, care se vor juca în dublă manşă eliminatorie, între 7-16 aprilie, pentru ”biletele” din Final Four, programat la Budapesta, în 13-14 mai.

În 2016, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei.

În 8 mai, CSM s-a impus, la Budapesta, în finala Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală a readus trofeul în România după 52 de ani.

Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).


LIVE VIDEO&SCORE

Min. 60 - FINAL. CSM BUCUREȘTI - Midtjylland 26-20. Campioana Europei a câștigat la pas meciul cu danezele și și-au luat revanșa după înfrângerea din tur.

Min. 55 - CSM București - Midtjylland 23-18. Cinci goluri avans pentru CSM după un ”7 metri” executat impecabil de Gulden. Diferența minimă cu care trebuie să câștigăm pentru a fi peste daneze este de patru goluri.

Min. 50 - CSM București - Midtjylland 21-14. Într-o atmosferă superbă, creată de cei 5.000 de spectatori, cu o Paula Ungureanu în mare formă, 11 mingi parate, elevele lui Aurelian Roșca mențin diferența de 7 goluri.

Min. 47 - CSM București - Midtjylland 20-13. Cea mai mare diferență din acest meci. Iulia Curea a marcat la vinclu și diferența s-a mărit la 7 goluri.

Min. 46 - CSM București - Midtjylland 19-13. Contraatac de manual al fetelor noastre, Torstensson i-a pasat bine în stânga lui Mehmedovic iar aceasta nu a ratat.

Min. 42 - CSM București - Midtjylland 18-12. În acest moment, în ”Polivalentă” există o singură echipă, iar aceasta este campioana Europei. Ayglon a mărit diferența pe tabelă iar CSM demonstrează că înfrângerea din Danemarca a fost un simplu accident.

Min. 40 - CSM București - Midtjylland 17-12. CSM s-a distanța la cinci goluri, cea mai mare diferență a meciului, după un nou gol marcat de Mehmedovic.

Min. 39 - CSM București - Midtjylland 16-12. Pentru prima dată în acest meci, fetele noastre s-au distanțat la patru goluri diferență, după un nou gol reușit de Vărzaru. Apoi, după ce danezele au mai înscris o dată, Mehmedovic a restabilit diferența, după o acțiune imperială a elevelor lui Roșca.

Min. 35 - CSM București - Midtjylland 14-11. Campioana Europei a început bine partea a doua a partidei, chiar dacă Gulden a ratat o lovitură de la 7 metri. Niombla a marcat primul gol al bucureștencelor, după care Vărzaru a mai reușit un gol de senzație. A trimis cu stânga în poarta danezelor de lângă propriul semicerc.

Min. 31 - A început repriza a doua.

Min. 30 -PAUZĂCSM București - Midtjylland 12-9! Campioana Europei conduce la pauză la o diferență de trei goluri. După ce danezele au reușit să se apropie de fetele lui Aurelian Roșca, franțuzoaica Ayglon, dar și tânăra Bianca Bazaliu au marcat golurile prin care s-a stabilit scorul pauzei. Bazaliu abia intrase pe teren de câteva secunde pentru prima dată în acest meci.

Min. 25 - CSM București - Midtjylland 10-7. Fetele noastre au ajuns la diferența de scor pe care o vor și la finalul acestei întâlniri, pentru a trece peste daneze în clasamentul grupelor principale. Paula Ungureanu este într-o formă de zile mari. Două super-parade în aceeași fază! Oana Manea a fost cea care a marcat golul 10 pentru CSM.

Min. 22 - CSM București - Midtjylland 9-7. După câteva minute în care scorul a fost egal, 7-7, sportivele de la CSM au demonstrat de ce sunt campioanele Europei. Mai întâi, Gulden i-a dat o pasă pe la spate Oanei Manea, în timp ce ea privea spre partea opusă, iar pivotul nostru nu a ratat.
Mai apoi, Vărzaru a marcat un gol absolut superb, cu un lob peste portarul adversarelor. 

Min. 14 - CSM București - Midtjylland 7-5. Antrenorul danezelor a solicitat primul time-out. Speach-ul a avut efect pentru că danezele au restabilit egalitatea într-un singur minut: 7-7.

Min. 12 - CSM București - Midtjylland 5-4. Un contraatac de manual al fetele noastre, condus imperia de Bella Gulden, a dus la restabilierea egalității. Apoi, fanii din Sala Polivalentă au sărit în picioare la golul care a adus echipa noastră în avantaj.

Min. 10 - CSM București - Midtjylland 3-4. Foarte puțini goluri în primele 10 minute, semn că ambele echipe au intrat puțin timorate în sală. Fetele de la CSM au marcat un singur gol în primele 7 minute, dar mai apoi, încet-încet, campioana Europei a început să joace cât mai bine.

Min. 5CSM București - Midtjylland 1-2. După un start de meci ezitant, fetele noastre au reușit să marcheze primul gol prin Lobach, care a plonjat superb.

Min. 1 - A început partida. Atmosfera din Sala Polivalentă este absolut imperială.


Calificată deja în faza următoare a Ligii Campionilor, CSM București va juca duminică împotriva celor de la FC Midtjylland (ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1), un succes fiind extrem de important având în vedere că urmează grupele principale.

În momentul de față, punctajul acumulat de echipele din Grupa C pentru Main Round este următorul: 1. Gyor – 6 puncte, 2. FC Midtjylland – 4 puncte, 3. CSM București – 0 puncte.

În tur, Midtjylland s-a impus cu 24-21. 

Etichete: csm liga , csm midtjylland , csm europa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Ilie Năstase a apărut de mână cu ”cea mai frumoasă femeie din lume”: ”I-a luat trei ani”
Screenshot 2024-04-16 at 21.24.53
Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
CRISTIANO BERGODI NERVOS (5)
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Recomandările redacției
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

Foto Proteste la Munchen. ”Nici nouă nu ne place de tine! Ieși de pe stadionul nostru” / ”Își mulg fanii ca pe vaci”
Galeria lui Bayern, la meciul cu Arsenal, 17 aprilie 2024 / Foto: Profimedia
Avem tabloul complet al semifinalelor UEFA Champions League! Când se joacă meciurile și premiile puse în joc
profimedia-0346362159
Planul prin care Real Madrid a eliminat-o pe Manchester City la ”loteria penalty-urilor”
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League
Citește și
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
profimedia-0826420920
România, victorie categorică cu Bosnia-Herțegovina! ”Tricolorele” au câștigat grupa pentru EURO 2024
profimedia-0826420920
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
VIDEO Madalina Ghenea e istorie! Tenismenul Dimitrov a înlocuit-o cu o sportivă ce este expertă la Eurosport. În plus conduce un Lamborghini de 700.000 de dolari
Video Bjerringbro Silkeborg - Dinamo 24-27. Performanță extraordinară! ”Dulăii”, în sferturile EHF European League!
dinamo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”