HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-SG BBM BIETIGHEIM, LIGA CAMPIONILOR (11.02.2024)
CSM Bucureşti a cucerit Cupa României, după finala cu HC Dunărea Brăila. Cristina Neagu a jucat deși este în doliu
Cristina Neagu la un meci CSM Rapid
CSM București - Rapid 27-23. Campioana va juca finala Cupei cu învingătoarea meciului Dunărea Brăila - Gloria Bistrița
ionel danciulescu
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

CSM București contestă pierderea la masa verde a meciului cu SCM Craiova. ”A fost caz de forță majoră”

15.09.2014, 21:48

CSM București a câștigat meciul cu SCM Craiova, din etapa a patra a Ligii Naționale de Handbal feminin, cu 28-16 (VIDEO&DETALII), dar riscă să-l piardă la masa verde cu 0-10. Motivul este unul suprarealist. Echipa bucureșteană nu a avut antrenori pe bancă la meciul cu Craiova, pentru că nu aveau ecusoanele FRH. Conform regulamentului, prezența pe bancă a unui antrenor cu contract este obligatorie, dar clubul CSM susține că a fost un caz de forță majoră, întrucât le-au fost furate ecusoanele!

csm craiova
  • SuperLiga: ”U” Cluj - Poli Iași, miercuri, 16:45, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

Scenariu de film polițist în Liga Națională de Handbal feminin. Mette Klit și Adrian Vasile, fără ecusoane FRH, au fost nevoiți să urmărească meciul din spatele băncii de rezerve, pentru că nu li s-a permis accesul pe bancă. Foaia de joc a fost semnată la meci de Cristina Vărzaru.

Profitând de faptul că CSM a încălcat articolul 2.2, echipa craioveană a făcut contestație la finalul jocului și clubul bucureștean riscă să piardă meciul cu 10-0.

CSM București a cerut astăzi, printr-un comunicat de presă, să fie respinsă contestația clubului CSM Craiova, să fie completat regulamentul FRH pentru a cuprinde și excepții de genul celei întâmplate echipei din capitală și să li se elibereze antrenorilor un nou set de ecusoane.

Vă redăm mai jos comunicatul integral:


COMUNICAT

Urmare a incidentului petrecut in data de 14 septembrie 2014 in timpul jocului cu SCM Craiova in etapa a IV a a Ligii Nationale de Handbal Feminin va putem comunica urmatoarele:

1.O nefericita intamplare a facut ca inaintea inceperii jocului cu SCM Craiova, sa dispara ecusoanele staffului tehnic al CSM Bucuresti. Acest lucru a fost adus la cunostinta observatorului FRH si brigazii de arbitri iar ulterior s-a inregistrat o plangere la Politia Sectorului 6 -Sectia 20 Politie cu nr. 05/3206 din 15.09.2014.

2.Va informam ca la echipa de handbal feminin care activeaza in Liga Nationala de Handbal stafful tehnic are indeplinite toate formalitatile conform

Regulamentului de Organizare si Desfasurare Competitiilor Nationale de handbal in sezonul 2014-2015. Ecusoanele care au fost emise de catre FRH pentru sezonul 2014-2015 au urmatoarea configuratie: ecuson A – Margulescu Vasile/antrenor (litigiu in curs de rezolvare), ecuson B – Vasile Adrian/antrenor, ecuson C- Oancea Florin/doctor, ecuson D- Mette Klit/delegat.

3.Consideram ca hotararea observatorului FRH-domnul Sighicea Victor de a nu lasa pe banca tehnicienii CSM Bucuresti, a fost una pripita si fara acoperire regulamentara pentru ca:

a.La art. 16. Participarea la joc, sunt mentionate conditiile si demersurile preliminare inceperii jocului. Astfel, organizatorul de competitii de la CSM Bucuresti a prezentat in conformitate cu art.16.1. carnetele de legitimare ale jucatoarelor, cu viza anuala si viza medicala valabile si un numar de trei (3) legitimatii tip emise de catre FRH cu viza anuala si cea medicala valabile pentru Vasile Adrian – antrenor/carnet nr 977, Oancea Florin- doctor/carnet nr 211 si Mette Klit-delegat/carnet 486. Acestea sunt vizate la zi si absolut toate au specificatia: „Pe baza prezentei are dreptul de a intra in incinta terenului de joc si a lua loc pe banca de rezerve la jocurile oficiale ale echipei proprii” (vezi anexa).

b.Este adevarat ca exista prevederi in ceea ce priveste eliberarea celor 4 ecusoane FRH si distributia lor pentru stafful tehnic dar, nu pe baza acestora se completeaza raportul de joc ci pe baza existentei legitimatiilor tip emise de catre FRH. Deasemenea nicaieri in regulament nu exista nici o prevedere in ceea ce priveste lipsa (inexistenta fizica) a ecusoanelor.

c.Legitimatiile staffului tehnic vizate de catre FRH pentru anul competitional 2014-2015 au fost predate observatorului in conformitate cu art. 16.2, inainte de inceperea jocului si au fost verificate si consemnate in Raportul de Joc (vezi anexa –Raport de Joc). Mentionam ca ulterior acestea au fost taiate cu pixul, lucru care se observa pe raport.

d.Totodata va informam ca au fost respectate toate prevederile regulamentare in ceea ce priveste completarea Raportului de Joc in conformitate cu art.24.

e.Deasemenea au fost respectate prevederile art. 25 privind Inceputul, Durata si Incheierea Jocului, mai putin eliminarea membrilor staffului tehnic de pe banca tehnica si acceptarea in aceste circumstante ca raportul de joc sa fie semnat de catre jucatoarea Cristina Varzaru.

f.Subliniem faptul ca in conformitate cu art.25 litera b. Reprezentantii oficiali ai CSM Bucuresti au prezentat arbitrilor principali, carnetele de legitimare din anexa, informandu-i ca ecusoanele printr-o intamplare nefericita au fost sustrase sau pierdute.

4.Jocul s-a desfasurat in conditii normale, fara alte incidente, CSM Bucuresti castigand cu scorul de 28-16. Acest rezultat a fost obtinut pe teren. Nu ar fi normal ca urmare a unui eveniment nedorit si neincadrabil in actualele prevederi ale regulamentelor FRH sa acordam „sansa” denaturarii rezultatelor sportive obtinute in spiritul de fair play si in deplina concordanta cu normele eticii sportive.

Urmare a celor prezentate mai sus, consideram ca incidentul si situatia creata la jocul CSM Bucuresti-SCM Craiova din etapa a IV a a Ligii Nationale de Handbal Feminin, face obiectul unei forte majore neprevazuta in regulamentele FRH si am solicitat in conformitate cu CAP.

VI – Dispozitii Finale, art. 36 din Regulamentului de
Organizare si Desfasurare Competitiilor Nationale de handbal in sezonul 2014- 2015 urmatoarele:

A.Respingerea contestatiei depuse de catre SCM Craiova privind lipsa ecusoanelor pentru stafful tehnic al CSM Bucuresti;

B.Incidentul sa sa fie solutionat conform prevederilor regulamentelor federatiei si aduse completari regulamentelor in vigoare privind inexistenta ecusoanelor emise de catre FRH din varii motive (furt, pierdere, deteriorare, etc.)

C.Eliberarea unui nou set de ecusoane pentru stafful tehnic.
Deasemenea, suntem in masura sa va comunicam ca, desi regretabil incidentul creat, conducerea clubului, a luat masuri administrative impotriva sefului serviciu handbal Vasiliu Bogdan – sanctionat cu avertisment, iar impotriva organizatorului de competitii Ionut Bugan - avertisment si reducerea venitului contractual cu 30% pentru o perioada de 2 luni.

Cu deosebita stima,
DIRECTOR GENERAL prof. Constantin CALIMAN

Etichete: masa verde , liga nationala de handbal , comunicat , regulament , 10-0 , csm bucuresti-scm craiova 28-16


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Recomandările redacției
ionel danciulescu
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”

Video Sebastian Mailat, savuros după ce a răpus-o pe Dinamo în 90+1: ”Sunt fan Real Madrid!”
sebastian mailat
Video ”Deja este penibil”. Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte, după Botoșani - Dinamo 2-1
Screenshot 2023-11-06 204621
Live Video&Score Arsenal - Chelsea 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. ”Tunarii”, în avantaj la pauză
Leandro Trossard of Arsenal celebrates his goal to make it 0-1 Arsenal, during the Premier League match Wolverhampton Wanderers vs Arsenal at Molineux, Wolverhampton, United Kingdom, 20th April 2024(Photo by Cody Froggatt/News Images)
Citește și
Exclusiv Golul anulat al Rapidului, perfect valabil! Verdictul specialistului după decizia controversată de arbitraj
rapid
UEFA, schimbare majoră înainte de EURO: selecționerii au spus "da"! Ce înseamnă pentru România
Unternehmen in Franken Der offizielle übergroße Spielball der kommenden UEFA Europameisterschaft EURO2024 Fussballliebe
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Video Dinamo - Skjern 28-27. ”Dulăii”, victorie uriașă în sferturile de finală ale EHF European!
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SKJERN HANDBOLD, EHF EUROPEAN LEAGUE (23.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”