• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vicecampioana României la handbal masculin, CSM Bucureşti, a învins pe teren propriu formaţia croată HC Zamet, scor 29-23, în prima manşă din turul 2 preliminar al Cupei EHF.

Avantajul de 6 goluri, înaintea returului din Croaţia, nu-i linişteşte pe bucureştenii de la CSM. Handbaliştii lui Zvonko Sundovski vor să câştige şi returul cu Zamet. Croaţii au reuşit o surpriză în primul tur preliminar, când au eliminat echipa lui Alexandru Csepreghi, Creteil.

”Nu cred că e o diferență liniștitoare, sunt două meciuri, iar meciurile din cupele europene trebuie să se joace la victorie și dacă noi suntem pregătiți și mergem așa acolo avem o șansă mare să mergem mai departe”, a declarat Zvonko Sundovski.

”Este destul de mare diferența. Noi oricum mergem acolo să câștigăm și să facem un joc bun”, a spus și Nicușor Negru.

Zvonko Sundovski speră să-i poată folosi în retur şi pe Saşa Marijanac şi Krsto Milosevic. Din cauza lipsei meciurilor oficiale, conducătorii vicecampioanei nu au mizat pe cei doi în manşa tur cu Zamet. Handbaliştii sârbi ai lui CSM nu pot juca în Liga Naţională, conform Regulamentului FRH.

”Presiunea asta joacă-nu joacă am zis mai bine să nu-i apese, să mergem pe jucătorii care au avut meciuri în picioare. Sașa si Krsto sunt doi jucători de mare valoare, sunt de trei ani la noi, erau bine înfipți în sistemul nostru de joc”, a spus Bogdan Vasiliu, la Săptămâna de Handbal.

”Îmi pare rău că nu au putut să joace și cu siguranța ne-ar fi ajutat foarte mult”, a spus și Ionuț Iancu.

Obiectivul vicecampioanei României este calificarea în grupele Cupei EHF.