• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Oltchim este deja istorie în handbalul mondial, dar HCM Râmnicu Vâlcea încearcă să readucă orașul în elita sportului cu mingea pe semicerc. Conducerea clubului din Vâlcea a decis să investească puternic în transferuri, doar asta fiind singura metodă pentru a se putea lua la trântă HCM cu ”colosul” CSM.

O medaliată cu bronz la Olimpiada din 2012, o campioană europeană și o jucătoare din naționala Belarusului au semnat cu HCM, după cum au anunțat reprezentanții clubului pe pagina oficială de pe social-media. Este vorba, așadar, despre Marta Herrero Lopez (27 de ani), extremă dreapta, venită de la Bera Bera, care e medaliată cu bronz la Olimpiada din urmă cu cinci ani, dar este și vicecampioană europeană cu naționala Spaniei la Euro 2014. De altfel, în națională, Lopez este rezerva lui Carmen Martin, viitoarea ei adversară de la CSM București. Tot de la Bera Bera, locul doi în sezonul actual, HCM a legitimat-o și pe Alicia Fernandez Fraga (24 de ani), centru.

O altă handbalistă cu CV de luat în seamă este și internaţionala muntenegreană Sara Vukcevic (pivot), cea care a câștigat cu naționala titlul european în 2012. Și belarusa Natalia Vasilevskaia (26 de ani), inter dreapta, este o sportivă cu mare experiență, fiind titular de bază în națională.

Lista achizițiilor se încheie, cel puțin momentan, cu pivotul Raluca Bacaoanu (Măgura Cisnădie). ”Vor mai fi și alte noutăți, în zilele care urmează, dar nu putem încă să facem publice numele jucătoarelor”, a spus președintele HCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru.

Pentru că a transferat masiv, HCM Râmnicu Vâlcea s-a despărţit de şapte jucătoare la final de sezon: Elena Şerban, Ana Maria Simion, Cătălina Cioaric, Mihaela Ani Senocico, Nicoleta Safta, Patricia Vizitiu şi Daniela Vălean.

Din vechiul lot au fost păstrate jucătoarele Petra Blazek, Ana Maria Tănăsie, Cristina Florică, Hermina Stoicănescu, Florentina Craiu, Andreea Adespii, Ines Khouildi, Maria Gavrilă şi Andrea Beleska.