• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România a obținut a patra victorie din tot atâtea meciuri la Campionatul Mondial din Germania, dar a avut emoții împotriva naționalei din Angola. Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 7 reușite, însă a recunoscut că nici ea și nici restul fetelor din naționala condusă de Martin Ambros n-au făcut un meci prea strălucit.

"A fost greu, suntem și puțin obosite, poate am fost și puțin relaxate. Ne gâdnim la meciul din optimi, încercăm să ne concentrăm, pentru că despre asta cred că a fost vorba mai mult în această seară, despre concentrare. Mă bucur că am reușit să înscriu acele goluri deși nu a fost chiar ziua mea și nici chiar a echipei. O echipă mare câștigă și când joacă prost. Au fost meciuri multe în care am jucat prost și am terminat prost, pierzând, dar la acest turneu și când am jucat prost ne-am păstrat încrederea până la final și am reușit să câștigăm. Sunt fericită pentru că am câștigat, dar e clar că nu a fost ziua noastră și trebuie să jucăm mult mai bine de atât în meciurile eliminatorii" a declarat Neagu într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special.

România are maximum de puncte după patru etape în grupa A şi va juca ultimul meci de la Trier vineri, de la ora 19.00, contra Franţei. În cazul unui succes al Spaniei în fața Franței, România va termina grupa pe primul loc, indiferent de rezultatul partidei de vineri cu Franța. Neagu a recunoscut că o zi în plus de pauză ar fi binevenită.

"Nu știu exact care sunt calculele. Dacă Spania învinge Franța nu mai avem cum să scăpăm primul loc și atunci trebuie să vorbim și cu antrenorul. Strategia o face antrenorul și nu știu ce va decide. Dacă Spania ar câștiga, meciul nu ar mai conta și ar fi binevenită o zi de pauză. Cu siguranță că resimt oboseala. Chiar ar fi binevenită o zi în plus de pauză pentru că urmează niște meciuri de foc. Dacă nu sunt jucate și mai deștept față de cum am jucat până acum, putem veni acasă. Sper să avem ocazia să ne și odihnim puțin mai mult" a recunoscut Cristina.

Calificată deja în optimi, România va evita Norvegia, pricipala favorită a turneului."Atât îmi doream, să evităm Norvegia în optimi pentru că a demonstrat încă o dată că e favorită. Joacă foarte bine și câștigă la diferențe mari. Odată evitată Norvegia, cerd că ceilalți adversari sunt unii cu care ne putem bate" a mai precizat căpitanul naționalei.

Tot ce vreau e ca echipa să lupte

Deși toată lumea e impresionată de parcursul României la Mondial, Cristina Neagu recunoaște că formația noastră e în reconstrucție și mai are drum lung până la medalii.

"Îmi mențin părerea. Echipa României a obținut niște victorii pe finaluri de meci. Nu putem spune că suntem favorite la medalii chiar dacă avem 4 victorii. Noi luptăm la fiecare meci și încercăm să obținem victorii. Din punctul meu de vedere începând cu meciurile din optimi intrăm în altă competiție, una în care orice minge contează. Ne-am îndeplinit un obiectiv, că ne-am calificat în optimi de pe un loc foarte bun. De aici un singur meci te poate trimite acasă sau mai departe, ca să poți să visezi. Ne dorim să visăm dar este greu, este foarte greu. Tot ce vreau e ca echipa să lupte și să creadă în șansele ei" a declarat Cristina.

Chiar dacă la lot au apărut multe nume noi, atmosfera din cadrul echipei este una excelentă.

"Totul e la superlativ și a fost din prima zi a competiției. Atmosfera e foarte bună, spiritul de luptă este acolo unde trebuie. Le spuneam fetelor zilele trecute că la modul în care am luptat eu aș fi fost mulțumită de ele și dacă am fi pierdut cu Spania. Am dat tot ce am avut mai bun și nu am ieșit cu regrete. Acesta a fost obiectivul la fiecare meci" a concluzionat cea mai bună jucătoare din lotul lui Martin Ambros.