• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ambros Martin, noul selecționer al naționalei de handbal a României, a dezvăluit, într-un interviu acordat Federației Române de Handbal, filosofia sa legată de jocul pe care-l vor presta sportivele de acum înainte.

”Cristina Neagu este un lider prin excelență, acea jucătoare de top care este mereu la cârma jocului atât la echipa de club, cât și la națională, dar se va construi un model de joc astfel încât să nu depindem de o jucătoare. Modelul și stilul de joc care va fi implementat are la bază intreaga echipă”, a spus selecționerul. 

Referitor la Campionatul European din Suedia, care va începe la 4 decembrie, Ambros a evitat să spună care va fi obiectivul echipei.

”Ideea este ca acum la început să ne cunoaștem cât mai bine, să vedem ce așteptări avem fiecare iar pe urmă vrem să ne consolidăm și să creăm o bază solidă. Trebuie să avem răbdare, să fim înțelegători, mai ales că sunt multe echipe care participă și sunt la un anumit nivel. 

Eu sunt un luptător prin definiție și-mi place să cred că acolo când vom ajunge vom da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun”, a mai spus Martin.

România va face parte din Grupa D la Campionatul European, alături de Norvegia, campioana mondială și europeană, Rusia, campioana olimpică en-titre și Croația

Ambros Martin a început cu dreptul la naționala feminină de handbal - România a obținut două victorii din trei meciuri în turneul amical din Olanda.

Spaniolul are 48 de ani, conduce în paralel şi campioana Ungariei, Gyor ETO, iar în palmaresul său, doar la nivel de club, se înscriu Liga Campionilor, cucerite cu Gyor (2013, 2014) şi Cupa EHF (cu Itxako, 2009), iar ca jucător, tot Liga Campionilor (2001) şi Cupa Cupelor (2000).

La nivel de echipă naţională, singura experienţă anterioară a antrenorului iberic este interimatul de trei luni la naţionala Ungariei în acest an, după care reprezentativa ţării vecine a fost preluată de Kim Rasmussen, cu care CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016.