• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Florentin Pera este convins că o poate readuce pe Universitatea Cluj în lupta pentru primele locuri. Noul antrenor al ardelencelor va avea parte de un debut de foc, împotriva liderului Ligii Naţionale, Dunărea Brăila.

Florentin Pera a înlocuit-o pe Carmen Amariei pe banca Universităţii Cluj, însă debutul se anunţă unul de foc pentru antrenorul de 36 de ani. ”Şepcile roşii” vor juca în faţa propriilor suporteri, împotriva Dunării Brăila, singura echipă neînvinsă în Liga Naţională. Pera, care a semnat pe doi ani şi jumătate cu Universitatea Cluj, a reuşit trei calificări consecutive în cupele europene cu HCM Roman şi a fost secundul lui Gheorghe Tadici la echipa naţională.

”Este o noua provocare, având în vedere că am posibilitatea să antrenez un lot tânăr, o echipă de mare perspectivă, cu jucătoare cu o rată foarte mare de progres. Mă bucur că am ajuns la Cluj, un oraș cu tradiție, un oraș care respiră sportul de performanță. Să creștem de la meci la meci, să urcăm în clasament, pentru că asta ne dorim, să formăm o echipă competitivă”, a spus noul antrenor de la Universitatea Cluj.

Laura Popa este de părere că schimbarea de la nivelul băncii tehnice este bine primită și speră ca Florentin Pera să pornească cu dreptul. ”Niciodată nu poți să spui că o schimbare nu este binevenită. Încercăm să ne acomodăm cu noul antrenor, să fim cât mai bune la antrenament și să câștigăm cu Brăila”, a fost opinia Laurei Popa.

În primele nouă etape din Liga Naţională, Universitatea Cluj a obţinut doar trei victorii şi un egal