• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo este vechea şi noua campioană a României la handbal masculin. Roș-albii au câştigat cu 2-0 la general finala cu CSM Bucureşti. Meciul care le-a adus trofeul a fost unul memorabil, la fel ca și precedentul, în care formația din Ștefan cel Mare s-a impus cu un gol în ultima secundă.

Dinamo este, pentru al doilea an la rând, campioana Romaniei la handbal masculin. Echipa lui Eliodor Voica a învins-o pe CSM Bucuresti și în sala Rapid și a cucerit al 14-lea titlu din istorie. Formația din Ștefan cel Mare s-a impus la finalul unui meci dramatic, decis la aruncări de la 7 metri.

Ionuț Iancu a intervenit perfect în fața lui Şandru, dar nu a putut salva execuția lui Allakharam Esteki și Dinamo a pus mâna pe trofeu. Trupa lui Zvonko Shundovski a fost aproape de a reuși minunea. Pe durata meciului a avut de recuperat o diferență de patru goluri iar, cu 33 de secunde înainte de final, adversarii conduceau cu 20-18. CSM a reușit totuși să egaleze la 20.

Finalul a fost incendiar și arbitrii au contribuit și ei. Deși avea un jucător eliminat, Dinamo a avut ultimul atac în şase handbalişti, dar l-a ratat și timpul regulamentar s-a încheiat la egalitate 20-20. Totusi, formația lui Eliodor Voica a invins-o pe CSM pentru al doilea an la rând în finală și a reușit eventul. 24-23 a fost scorul meciului, după aruncările de la 7 metri

Pentru Dinamo au înscris Sajad Esteki 6 goluri, Alexandru Asoltanei 5, Marius Mocanu 4, Allahkaram Esteki 4, Pierre Yves Ragot 2, Jakov Vrankovic 1, Ciprian Şandru 1, Liviu Mironescu 1.

Golurile vicecampioanei au fost înscrise de Guillaume Saurina 7, Goce Georgievski 3, Samvel Aslanian 3, Nicuşor Negru 3, Adrian Rotaru 2, Krsto Milosevic 2, Marius Novanc 1, Alin Roşu 1, Iulian Stamate 1.

În acest sezon, ultima necunoscută a rămas echipa care va cuceri medaliile de bronz, AHC Potaissa Turda şi HC Dobrogea Sud Constanţa urmând să se înfrunte joi, la Turda, în meciul decisiv pentru locul al treilea, la scorul general de 1-1.