• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Naţionala feminină de handbal este pregătită pentru a trece de Austria în drumul spre Campionatul Mondial. Tricolorele reprezintă singura ţară care s-a calificat la toate ediţiile de turneul final mondial de până acum.

România pregăteşte la Oradea calificarea la cea de-a 23-a ediţie a Campionatului Mondial. Tricolorele au participat la toate ediţiile de până acum şi nu concep să nu treacă de Austria, în baraj. Partida tur va avea loc vineri, la Oradea, în timp ce returul se va disputa la Stockerau, marţea viitoare.

"Din punctul meu de vedere sunt două meciuri grele, chiar dacă România este echipa mai galonată, echipa favorită în această dublă. Avem multe jucătoare noi, jucătoare tinere, care dispută primele meciuri oficiale pentru echipa națională" a declarat Cristian Neagu.

"Sunt la primul turneu de baraj ca jucătoare la lotul național de senioare. Este un moment important, sperăm să îl trecem cu bine și să ne calificăm" a completat Cristina Laslo, jucătoare proaspăt transferată de la U Cluj, la Buducnost.

"Bineînţeles că nu va fi uşor, chiar dacă toată lumea crede că Austria nu este o echipă de top în Europa în ultimii ani" a avertizat selecționerul Ambros Martin.

România a fost a doua campioană mondială din istorie. La turneul final din 1962, tricolorele au învins în finală reprezentativa Danemarcei, cu 8-5.