• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Jucătoarele care au scris istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea i-au bucurat din nou pe fanii din Sala Traian. La retragerea Ramonei Farcău, foste şi actuale handbaliste de top ale continentului au făcut spectacol şi au rememorat clipele petrecute la vicecampioana Europei din 2010.

"Cele mai frumoase momente le-am trăit aici, cele mai frumoase performanţe le-am realizat aici, la Vâlcea. Am întâlnit oameni minunaţi, public minunat, n-am văzut nicăieri în Europa, n-am simţit emoţiile care le-am simţit în Sala Traian" a recunoscut Farcău.

La 38 de ani, Ramona Farcău s-a retras din activitate, în cadrul Galei Campioanei Oltchim. Handbalista care a adunat 207 selecții și 675 de goluri pentru naţionala României a evoluat alături de coechipierele cu care, în 2010, o duceau pe Oltchim până în finala Champions League. Adversara le-a fost HCM Râmnicu Vâlcea.

De zece ori campioană a României, Farcău şi-a luat adio de la handbal în sala din Vâlcea în care a evoluat între 2006 şi 2013. "A fost ceva unic pentru mine, nu ne-am revăzut de şapte ani, dar am fost toate foarte fericite să ne revedem" a declarat Farcău.

"S-au schimbat foarte multe lucruri în ultimii ani. Multe dintre ele au copii sau aşteaptă copii, aşa că au fost multe amintiri de depănat şi multe lucruri de povestit. Încă se mişcă destul de bine, surprinzător, chiar şi fetele care n-au făcut mişcare în ultimul timp, aşa că le felicit pentru lucrul ăsta. Oltchim, bineînţeles, este o parte din istoria mea, va rămâne în inima mea, este echipa cu care am jucat pentru prima oară o finală de Liga Campionilor" a declarat Cristina Neagu.