• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

HC Minaur Baia Mare păstrează șanse pentru calificarea în turul următor al Ligii Campionilor, după remiza cu danezii de la Skjern Handbold, scor 28-28.

În prezența a 2.000 de spectatori, Handbaliștii lui Petru Pop au anihilat foarte bine vedetele nordicilor, cum ar fi cazul lui Sondergaard Sarup și al lui Bjarte Myhrol. Apărarea maramureșenilor, în frunte cu portarul Peter Tatai, a reușit să dicteze ritmul partidei, astfel că echipa noastră a ajuns să aibă, la un moment dat, și avantaj de cinci goluri (min. 28, 15-10).

Și pe linia de nouă metri lucrurile au decurs bine pentru ai noștri, mai ales că și joncțiunea cu pivotul Uros Voilovski a funcționat ca niciodată.

La pauză, Minaur a avut un avantaj de patru goluri diferență, 15-11, dar acest fapt nu i-a descurajat pe danezi, formație care are la dispoziție câțiva componenți foarte importanți din handbalul european.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

În partea a doua, handbaliștii de la Minaur s-au întrecut în ratări, astfel că cei de la Skjern au revenit pe tabela de marcaj. Un moment important al meciului a fost cel în care formația daneză a marcat două goluri consecutiv, deși se afla în dublă inferioritate. A fost minutul în care scorul a redevenit egal, 20-20.

Minaur a trecut peste acest moment de cumpănă grație rusului Inal Aflitulin, care a marcat patru goluri la rând, demonstrând astfel că este un sportiv de valoare. De altfel, se spune despre Aflitulin că este deja cu un pas în Bundesliga.

Finalul a fost unul interzis cardiacilor. După golul superb marcat de Sondergaard, chiar în ultimul minut, prin care danezii au trecut în avantaj, Sadoveac a izbutit să marcheze golul egalizator cu 30 de secunde înainte de final. În plus, Minaur a avut șansă chiar la ultima fază a meciului, ultima secundă, atunci când danezii au nimerit bara porții lui Răzvan Pop, cel care i-a luat locul lui Tatai pe final.

Cu acest punct, Minaur se menține pe locurile 2-3 din cadrul Grupei D, la un punct în spatele liderului Motor Zaporoje, și păstrează șanse reale pentru calificarea în turul următor.