• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vicecampioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, vineri seara, în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'', după ce a învins formaţia germană HC Thuringer, cu 38-27 (19-12), în penultima etapă din grupele principale.

HCM a reuşit a cincea victorie consecutivă din tot atâtea meciuri în prima grupă principală, în care intrase fără vreun punct.

Echipa antrenată de Aurelian Roşca a început mai greoi, a fost condusă cu 1-0, 2-1 şi 3-2, dar apoi s-a desprins la 5-3 (min. 8), 13-8 (21), pentru ca la pauză avantajul să fie de şapte goluri, 19-12.

În partea secundă, diferenţa a ajuns şi la 15 goluri, 35-20 (50), HCM câştigând cu 38-27.

Extrema dreaptă Alexandra Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare, cu 9 goluri, alături de Allison Pineau, 7 goluri. Pentru gazde au mai marcat Patricia Vizitiu - 6, Ana-Maria Tănăsie - 6, Lois Abbingh - 6, Luciana Marin - 1, Gabriela Perianu - 1, Valentina Ardean-Elisei - 1, Katarina Jezic - 1.

Românca Eliza Buceschi, fosta jucătoare a formaţiei băimărene, a marcat 5 goluri pentru Thuringer, Crina Pintea (ex-HC Zalău) a înscris un gol, restul fiind reuşite de Meike Schmelzer - 6, Natalia Reşetnikova - 3, Sonja Frey - 3, Anouk van de Wiel - 2, Danick Snelder - 2, Svenja Huber - 2, Audrey Deroin - 2, Kartin Engel - 1.

În clasament, pe primul loc se află Rostov pe Don, 15 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 p, HCM Baia Mare, 10 p, Larvik, 8 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p. HCM şi Thuringer au fiecare un joc mai mult.

În ultima etapă din grupele principale, HCM va juca în deplasare cu Ferencvaros (FTC-Rail Cargo Hungaria), pe 27 februarie.


FINAL! Baia Mare - Thuringer 38-27! Calificare în sferturile Champions League! Handbalistele antrenate de Aurelian Roșca au șanse minime să mai piardă locul patru în grupă. Mai mult, dacă înving săptămâna viitoare pe Ferencvars, la Budapesta, pot ocupa chiar locul al doilea.


Baia Mare - Thuringer 29-16. După 12 minute scurse din repriza secundă, vicecampioana României nu mai are emoții în ceea ce privește victoria și calificarea în sferturile Champions League.


Baia Mare - Thuringer 23-13. Diferență de zece goluri după primele 5 minute ale reprizei secunde, după un gol marcat pe contraatac de Tănăsie.


PAUZĂ! Baia Mare - Thuringer 19-12! Gazdele au irosit o situație de unu la unu cu portarul, iar Thuringer a înscris ultimul gol al reprizei.


Baia Mare - Thuringer 15-9: cu 7 minute înainte de final, Jezic marchează pe contraatac, după o pasă perfectă a Paulei Ungureanu, și majorează diferența la 6 goluri.


Baia Mare - Thuringer 12-8: Valentina Ardean-Elisei a revenit în joc și a pasat decisiv Patriciei Vizitiu la golul care duce formația noastră pentru prima oară la trei goluri avans, în minutul 19.


Baia Mare - Thuringer 9-7: la prima superioritate din această partide, băimărencele s-au distanțat din nou la două goluri, chiar la jumătatea primei reprize.


UPDATE: Valentina Ardean-Elisei acuză o accidentare la genunchiul stâng, primind îngrijiri medicale pe parchet. Nu se știe dacă va putea continua. Iese de pe teren sprijinită de cei din staful medical.


Baia Mare - Thuringer 6-6: după 6-4 pentru românce, oaspetele au revenit și au egalat în minutul 12.


Baia Mare - Thuringer 5-3: prima oară în această partidă gazdele se desprind la două goluri, în minutul 7.


Baia Mare - Thuringer 2-2: început deschis de meci, cu germancele conducând cu 2-1, dar fiind egalate în mai puțin de două minute.


UPDATE: Atmosferă incendiară în sala Lascăr Pană, înainte de startul partidei. Spectatorii au intonat în picioare imnul României, la una dintre tribune fiind desfășurat un tricolor imens.