• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România s-a impus clar cu Paraguay, scor 29-17, în primul meci din Grupa A de la Mondialul de handbal feminin din Germania. Rezultatul meciului a fost comentat și de Gică Hagi. ”Regele” a râs copios când a auzit că naţionala sud-americană e calificată la cea mai importantă competiţie din handbal.

Antrenorul celor de la Viitorul consideră că naționala noastră ar trebui să se lupte cu echipe precum Suedia, Danemarca, Olanda sau Franța.

”Cu cine am jucat? Cu sud-americanii? Cu Paraguay? Pff (râde), ăia au și handbal? Au handbal în Paraguay? Ne-am dus dracu'. Noi trebuie să batem Suedia, Danemarca, Germania, acolo trebuie să avem pretenții.

Pe cei mai buni să-i batem, pe francezi, pe olandezi. Pe olandezi acum, că la fete e Olanda, nu? Vezi că ştiu şi asta. Nu mă prindeţi cu nimic la sport”, a spus Hagi în conferința de presă de după meciul cu CS U Craiova.

În Grupa A, de la Trier, România mai are de jucat cu Slovenia (3 decembrie, 15,00), Spania (5 decembrie, 21,30), Angola (7 decembrie, 19,00), ultimul meci fiind contra vicecampioanei olimpice Franţa (8 decembrie, ora 19,00).

România este singura echipă care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, având o medalie de aur (1962), două de argint (1973, 2005), una de bronz (2015) şi cinci clasări pe locul patru (1971, 1975, 1993, 1999, 2007).

Componența grupelor de la CM de handbal feminin:

Grupa A (Trier): Franţa, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay; 
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia; 
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia; 
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, urmând să joace încrucişat echipele din Grupele A şi B, respectiv C şi D. Finala este programată pe 17 decembrie, la Hamburg.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT