• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga a doua, etapa 31: UTA Bătrâna Doamnă - Olimpia Satu Mare, marţi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1

Naţionala masculină de handbal a României va primi întăriri. Javier Humet, interul dreapta al lui CSM Bucureşti, şi-a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei române.

Spaniolul a fost transferat în Liga Naţională în urmă cu 4 sezoane. Humet are în palmares un titlu de campion cu HCM Constanţa, dar şi două Cupe ale României, cu gruparea de pe litoral, respectiv cu CSM Bucureşti.

"El e de foarte mulţi ani în România. Are şi o prietenă româncă, cu care se va căsători, deci e pe jumătate român. El în echipa Spaniei nu a fost selecţionat şi i-am zis: nu vrei să joci şi tu în naţionala României? Ba da!

Şi-a depus actele, urmează să-l cheme la interogatoriu", a spus Vasile Stângă, managerul lui CSM Bucureşti, în cadrul emisiunii Săptămâna de Handbal.

"S-ar putea să obţin cetăţenia română, încă suntem acolo să vedem dacă e posibil şi o să vedem ce se întâmpă", a comentat şi Humet.

În cazul în care va obţine cetăţenia, Humet va colabora la naţionala României cu un alt spaniol- selecţionerul Xavier Pascual.

"Cred că el e un mare antrenor, vine de la Barcelona şi ajută mult", a adăugat Humet.

În vârstă de 26 de ani, Humet a mai jucat la Portland San Antonio, Caja Aragon şi Ivry.