• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După ce ieri s-a impus în duelul cu Muntenegru, consemnând cea mai mare surpriză de la actualul Mondial, Japonia a ţinut-o în şah şi pe Rusia. Elevele lui Yevgeni Trefilov s-au impus în cele din urmă cu 29-28.

Medaliate cu aurul olimpic în 2016, la Rio, fetele din Rusia sunt văzute de destui specialişti principalele candidate la titlul mondial, în Germania. După trei victorii în grupa C, Managarova&Co au avut o misiune neaşteptat de grea contra niponelor, azi.

Deşi au fost puse în gardă de rezultatul făcut de asiatice ieri, rusoaicele au avut mari probleme în a-şi apropia victoria. Au intrat la pauză cu un avans de doar două goluri (13-11) şi, deşi la un moment dat s-au distanţat la 21-16, pe final au avut mari emoţii. Japonezele s-au apropiat la un singur gol şi au fost la o aruncătură de băţ de o nouă mare surpriză.

În rest, de menţionat că naţionala Chinei a făcut o nouă partidă extrem de slabă, marcând de doar 9 ori în disputa cu Germania.

În ceea ce ne priveşte, tricolorele sunt deja calificate în optimi, însă o poziţie cât mai bună în Grupa A ne va aduce încrucişarea cu un adversar teoretic mai slab (locul 4 din grupa B). În acest moment acel loc e ocupat de naţionala Ungariei. Neagu şi compania mai au de jucat cu Angola (joi, 7 decembrie) și cu Franța (vineri, 8 decembrie).

Rezultatele de marţi de la Mondialul din Germania

Grupa C

Tunisia - Muntenegru 23-29

Rusia - Japonia 29-28

Grupa D

Serbia - Olanda 27-27

Camerun - Coreea de Sud 21-33

Germania - China 24-9

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, urmând să joace încrucişat echipele din Grupele A şi B, respectiv C şi D. Finala este programată pe 17 decembrie, la Hamburg.