• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rezultat important obținut de handbalistele de la HCM Baia Mare în Liga Campionilor. Elevele lui Aurelian Roșca s-au impus, sâmbătă seară, în deplasare, pe terenul celor de la Thuringer, scor 23-25 și au urcat pe locul 4 din Grupa 1, ultimul care asigură prezența în sferturile de finală.

Maramureșencele au început ezitant partida din Germania și au bifat trei atacuri la rând toate ratate. Nici sportivele de la Thuringer n-au izbutit să marcheze, asta și pentru că Paula Ungureanu a arătat de ce este un mare portar.

Și în startul reprizei secunde, elevele lui Aurelian Roșca au evoluat cu multe greșelii, Thuringer s-a distanțat la un moment dat la patru goluri (14-10), dar HCM Baia Mare a revenit și, pe final, ca o mare echipă, s-a impus cu mult tact.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Herbert Muller, antrenorul lui Thuringer, a mizat foarte mult pe Eliza Buceschi, chiar dacă sportiva a fost transferată chiar de la Baia Mare, astfel că era foarte bine cunoscută de elevele lui Roșca.

Alexandra Do Nascimento, 7 goluri iar Melinda Geiger și Lois Abbingh, fiecare cu câte 5 reușite, au marcat cele mai multe goluri pentru Baia Mare, în timp ce Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare pentru Thuringer, cu 7 goluri.

După această a doua victorie, HCM Baia Mare a urcat pe locul patru în Grupa 1 Principală a Ligii Campionilor și va disputa următoarea întâlnire în Sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare împotriva celor de la Ferencvaros.

Clasament Grupa 1 Principală


LIVE TEXT

FINAL. Thuringer - HCM Baia Mare 23-25. Elevele lui Aurelian Roșca au urcat pe locul patru al Grupei 1, care duce în sferturile de finală.

Min. 59 - 23-25. Mai sunt 60 de secunde, dar elevele lui Roșca și-au revenit exact când a trebuit. Thuringer a scos și portarul.

Min. 58 - Fetele noastre au trecut iar în avantaj, ezact la timp, cu două minute înainte de final: 23-24. La faza imediat următoare, Paula Ungureanu a mai avut o intervenție de zile mari.

Min. 55 - Fetele noastre au trecut în avantaj 23-22, după un gol superb marcat de Luciana Marin. Mai sunt 5 minute!

Min. 50 - Cu 10 minute înainte de final, scorul este egal 21-21

Min. 41 - 17-17! După un start de repriză slab, fetele noastre au revenit, au fost mult mai atente la finalizare și Do Nascimento a marcat al cincilea gol al său și al 17-lea pentru Baia Mare.

A început repriza a doua.

PAUZĂ - Thuringer - HCM Baia Mare 12-10. Paula Ungureanu a terminat prima repriză cu o nouă paradă, de data asta după un 9 metri executat direct de Buceschi.

Elevele lui Aurelian Roșca au încheiat prima repriză la fel cum au și început-o, adică ezitant, astfel că Thuringer a trecut iar la conducere. 

Min. 27 - PRIMA ELIMINARE A MECIULUI este pentru Allison Pineau, deși Jezic a fost cea care a faultat acolo.

Min. 24 - Patru minute a durat avantajul fetele noastre, dar sportivele de la Thuringer au restabilit egalitatea la 9, în urma unui contraatac. În loc să avem noi avantaj de două goluri, acum este iar egal, în urma unei faze în care Elisei nu a reușit să intercepteze mingea.

## Herbert Muller, antrenorul sportivelor din Germania, mizează foarte mult pe Eliza Buceschi, în ciuda faptului că Eliza vine chiar de la Baia Mare și este cunoscută foarte bine de către elevele lui Roșca. 

Min. 20 - HCM Baia Mare conduce pentru prima dată în acest meci (8-9), după ce Abbingh a marcat. Mai întâi, Vizitiu a trimis în bară, după care olandeza, atentă, a recuperat și a marcat.

Min. 18 - Baia Mare a egalat la 7, după golul lui Jezic, primul al meciului. A doua pauză a partidei.

Min. 16 - Thuringer conduce cu 7-6, după ce Elisei n-a iertat în urma unui contraatac.

Min. 14 - CC BUCESCHI pentru un fault în semicerc asupra lui Do Nascimento. Primul 7 metri pentru Baia Mare.

Min. 13 - Time-out-ul cerut de Aurelian Roșca a avut efect, pentru că fetele noastre au restabilit egalitatea: 4-4

Min. 10 - 4-2. Start ezitant de meci al fetelor noastre, care nu au reușit să marcheze decât două goluri în primele 10 minute. În schimb, de la Thuringer s-a evidențiat până acum Eliza Buceschi cu trei goluri, dintre care două din lovituri de la 7 metri. 

Min. 4 - 2-1. Thuringer a trecut iar în avantaj după primul 7 metri al meciului, transformat foarte bine de către Eliza Buceschi și la care Paula Ungureanu nu a avut ce face. Eliza a avut mai apoi o bucurie reținută.

Min. 3 - 1-0. Primul gol al partidei a venit după trei atacuri ratate ale fetelor noastre și după două parade foarte bune ale Paulei Ungureanu. De data asta, portărița n-a mai parat și formația germană este la conducere.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut fetelor noastre.

Echipele se află la încălzire, după ce s-au intonat imnurile de stat.