• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Cristina Neagu nu îşi revine după eşecul selecţionatei României de la Jocurile Olimpice. Tricolorele nu au reuşit să treacă de faza grupelor, la Rio, şi a suferit o înfrângere dureroasă, 19-23 cu Angola.

"Dacă trec peste problemele de sănătate, accidentările grave şi tot ce a însemnat revenirea mea pe teren de fiecare dată, da, este cea mai mare dezamăgire, vorbind strict de handbal. Niciodată nu am plâns aşa. De vreo două ori s-a mai întâmplat, dar nu aşa cum a fost la Rio.

Am plâns încă vreo două zile după ce am ratat. Este o situaţie foarte grea pentru mine, sincer. Nu pot defini starea mea, nu-mi găsesc motivaţia, iar acum nu m-am antrenat de la ultimul meci de la Rio, cel cu Norvegia, nu pot. Parcă am o piatră pe mine, mă apasă mult, pentru că îmi doream enorm.

Da, aşa e, sper doar că pentru mine, schimbând mediul, adică la Buducnost după 3 luni, ar putea însemna altceva. Sper să îmi găsesc motivaţia, iubesc acest sport, iar o astfel de mare dezamăgire, chiar şi cea mai mare fiind, nu mă va opri. Va fi o situaţie grea în echipă, dar mizez pe faptul că ne vom găsi motivaţia împreună", a spus Cristina pentru News.ro.

Cristina Neagu a încheiat pe locul 2 în clasamentul golgheterilor la JO de la Rio, cu 44 de goluri, la egalitate cu sportiva franceză Alexandra Lacrabere, deşi România a fost eliminată în faza grupelor, după doar cinci meciuri.

La JO de la Rio, echipa feminină a României nu a trecut de faza grupelor, încheind pe locul 9, cea mai slabă clasare din cele patru participări olimpice, în urma rezultatelor 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru, 24-21 cu Spania şi 27-28 cu Norvegia (locul 5 în grupa A, 4 puncte).

La JO din 1976, România a ocupat locul 4, iar la ediţiile din 2000 şi 2008 a fost pe aceeaşi poziţie – 7.

Următoarea competiţie oficială pentru naţionala României în 2016 este Campionatul European din Suedia (5-18 decembrie), unde tricolorele vor juca în grupa D, la Helsingborg, cu campioana olimpică Rusia, medaliata cu bronz la Rio, Norvegia, şi cu Croaţia.