• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Prima apariţie pentru fetele de la CSM Bucureşti în noua formulă va fi amicalul cu Rostov-Don. Campioana României, cu daneza Helle Thomsen pe bancă, începe un nou sezon, în care speră să depăşească performanţele din ediţia precedentă. Alături de Per Johansson, CSM Bucureşti a cucerit titlul şi Cupa României şi a obţinut bronzul în Liga Campionilor.

"Da, cred că este bine să joci împotriva unor echipe bune şi Marit a spus acelaşi lucru. Este bine să joci un meci contra unei echipe foarte bune din Europa. Rostov are o echipă foarte bună în acest sezon, au jucătoare noi, deci va fi o luptă dură" a declarat Helle Thomsen, antrenoarea de la CSM București.

"Cred că va fi bine pentru noi să jucăm împotriva lui Rostov-Don, să vedem cum evoluăm împreună. Nu am avut decât antrenamente până acum şi apoi ne vom antrena împreună cu echipa din Danemarca" a declarat Marit Malm Frafjord.

În această vară, CSM Bucureşti a făcut transferuri de răsunet pentru a încerca un nou parcurs de vis în Liga Campionilor. Pe lângă daneza Helle Thomsen, noul antrenor al echipei, campioana României a adus-o pe cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu, dar şi pe norvegiancele Marit Frafjord şi Amanda Kurtovic. Cele două scandinave sunt campioane olimpice, mondiale şi europene.

"Dacă alegi să fii aici, ştii că este o presiune mare. Este în regulă, pentru că avem jucătoare extraordinare, deci cred că este bine să ai această presiune pe umeri" a recunoscut Helle Thomsen. "Este presiune din exterior, dar cred că şi noi avem aşteptări înalte. Cred că, dacă joci, o faci ca să încerci să câştigi Liga Campionilor" a completat Marit Malm Frafjord.

Obişunită cu temperaturile scăzute din Scandinavia, norvegianca Marit Frafjord a întâmpinat două probleme importante în acomodarea cu Bucureştiul. "Este foarte cald, comparativ cu Norvegia. Şi traficul este un pic mai nebun decât în Norvegia, dar îmi place foarte mult până acum" a recunoscut noua jucătoare a CSM-ului.

Şi băieţii de la CSM Bucureşti şi-au propus obiective îndrăzneţe după ce au ratat titlul în faţa lui Dinamo. Vicecampionii vor juca împotriva multiplei campioane a Spaniei, Barcelona, echipă pregătită de selecţionerul naţionalei masculine, Xavier Pasqual. Tigrii au şi antrenor nou.

"Un eveniment bun pentru noi, este foarte important să începem meciurile amicale devreme, pentru că proiectul nostru este nou. Sunt opt jucători noi şi este important să începem competiţia devreme" a declarat Pau Campos Sunen, tehnicianul băieților de la CSM București. Handball Fest va avea loc pe 17 august, în Sala Polivalentă din Capitală.