• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Una dintre cele mai mari handbaliste ale momentului, Nora Mork, trece prin momente delicate, după ce un hacker i-a spart telefonul și i-a furat anumite poze cu ea dezbrăcată, pe care le-a postat apoi pe internet. Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni, atunci când jucătoarea lui Gyor se afla în cantonament alături de echipa națională a Norvegiei.

Când eram cu echipa națională în pregătire pentru Campionatul Mondial, am fost anunțată. M-am speriat, doar voiam să fug de toate astea. M-am speriat. Mi-e frică să merg la Bergen pentru Mobelringen Cup (n.r. - competiție care se desfășoară între 23 și 26 noiembrie) și să iau legătura cu oamenii.

Mă gândeam chiar să-mi iau un bilet de avion și să merg în cealaltă parte a lumii, de Crăciun, dar mi-am dat seama că dacă fac asta, atunci persoana care mi-a spart telefonul va câștiga. Trebuie să-mi recâștig controlul asupra vieții. Pe de altă parte, handbalul este viața mea, iubesc să joc pentru Norvegia și vreau să-mi respect țara”, a declarat Nora Mork într-un interviu pentru tv2.no.

Știu că nu pot să mă opresc din orice, dar am devenit o persoană de nerecunoscut. Unii proști ar putea să nu-mi distrugă visul de a deveni cea mai bună jucătoare din lume. Recunosc că mi-a luat ceva timp până m-am hotărât să renunț la acel bilet de avion”, a adăugat Nora Mork, care, după tot ce s-a întâmplat, se consideră distrusă și obosită inclusiv din punct de vedere fizic și a dezvăluit că a avut probleme cu somnul și alimentația.

Toate acestea au fost reflectate inclusiv în jocul norvegiencei.

Mă simt bolnavă. Mă chinui să mănânc și să dorm și mi-e greu să-mi fac treaba. Au fost multe accidentări și simt că nu e timp pentru a-mi pierde concentrarea. Încă nu înțeleg tot ce s-a întâmplat. M-a influențat foarte mult. Ca atlet, e incredibil de frustrant”, mai spus Nora Mork, care este recunoscătoare pentru susținerea primită din partea celor de la Gyor și de la echipa națională.

M-au lăsat să mă mișc în ritm propriu. Îmi doresc să fac public ce s-a întâmplat, pentru a mă putea concentra în totalitate pe teren, din nou. În mediul meu, echipa, prietenii sunt alături de mine. Majoritatea fetelor realizează cât de serioasă este situația și încearcă să se pună în locul meu. Băieții nu înțeleg la fel de mine”.

Sunt obișnuită ca oamenii să mă judece după ceea ce se întâmplă pe teren. Să fiu judecată din punct de vedere al vieții private e ofensator. Mă face nesigură, simt că îmi este frică, simt că îmi pare rău și sunt frustrată. Spuneam că nu-mi pasă de ceea ce cred oamenii despre mine, dar când ajungi într-o astfel de situație, ajungi să-ți pese. Este incredibil de dureros”, a mai spus Nora Mork, cea care a marcat 13 goluri împotriva lui FC Midtjylland, în ultimul meci jucatpentru Gyor.

Sper că am făcut 13 pași direcția dcorectă. Nu vreau să fiu persoana care am devenit. Vreau să fiu puternică și să fiu o jucătoare bună de handbal. Sunt și foarte nervoasă, dar vreau să transform asta într-o energie pozitivă de care să mă folosesc pe teren. Sper să performez la cel mai bun nivel al meu la Campionatul Mondial”, a precizat Nora Mork.

 

Pe 13 noiembrie, jucătoarea s-a întâlnit, în Parlamentul Norvegiei, cu Departamentul de Justiție al țării. Acolo, ea a vorbit despre povestea ei și s-a arătat dispusă să le ajute și pe alte fete care au trecut printr-o experiență similară.

Sora geamănă a Norei, Thea Mork, a dezvăluit că jucătoarea lui Gyor a căzut victimă unui hacker de 20 de ani, care acum este căutat poliție.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT