• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

CSM București a înregistrat primul eșec din Grupa Principală a Ligii Campionilor, pe terenul celor de la Nykobing, scor 25-22. Campioanele României au evoluat, din păcate, extrem de slab, astfel că scorul putea fi unul mult mai mare pentru daneze, dacă Paula Ungureanu nu făcea minuni în poartă.

Din păcate, Cristina Neagu și Bella Gulden, ”motoarele” CSM-ului, au prins una dintre cele mai slabe zile din carieră, astfel că jocul ”tigraoicelor” a fost de multe ori fără orizont și lipsit de consistență. Helle Thomsen părea a fi găsit antidotul evoluției slabe, după time-out-ul din prima repriză, atunci când fetele noastre nu numai că au revenit în meci, dar au și trecut la conducere. De altfel, la pauză, CSM a condus cu 14-13, dar scorul putea fi și mai mare, dacă Hagman reușea să trimită în plasă înaintea gongului. A fost însă după, astfel că avantajul CSM-ului a fost de un singur gol.

Repriza a doua nu a adus deloc liniștea în jocul fetelor noastre, care au continuat să facă greșeli după greșeli. Noroc cu Paula Ungureanu, pentru că altfel victoria danezelor ar fi fost mult, mult mai clară. Și, totuși, chiar și așa, CSM a mai avut o răbufnire de orgoliu și în partea secundă, numai că scenariul n-a mai fost la fel cu cel din prima repriză.

Elevele lui Thomsen au condus cu 18-17, dar mai apoi, pe fondul unei evoluții inexplicabile, acesteau au primit patru goluri la rând (18-21). CSMB a avut apoi 22-21, dar echipa gazdă a marcat ultimele patru goluri ale partidei.

În urma acestui rezultat, CSM București se menține pe primul loc al Grupei A, la egalitate însă cu danezele.


LIVE TEXT

Min. 30 / Repriza a doua. Nykobing - CSM București: 25-22.

Min. 24/ Repriza a doua. Nykobing - CSM București: 21-22. Deși jocul nu este cel așteptat, CSM a izbutit iar să treacă în avantaj.

Min. 22/ Repriza a doua. Nykobing - CSM București: 21-21. Gullden a marcat cu exactitate de la 7 metri și fetele noastre au egalat iar. Scorul este datorat, în mare măsură, și Paulei Ungureanu, care a făcut minuni în poartă. Din păcate, însă, Cristina Neagu face unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei.

Min. 17/Repriza a doua. Nykobing - CSM București: 21-19. Fetele noastre, din păcate, au repetat startul slab de meci și în partea a doua, astfel că danezele n-au stat prea mult pe gânduri și nu numai că au revenit, dar au trecut și la conducere. Dependența CSM-ului de jocul Cristinei Neagu s-a văzut în seara aceasta. Din păcate, nici Bela Gullden n-a reușit un meci prea bun, cel puțin până acum.

Min. 1/Repriza a doua. S-a reluat partida. 

MIn. 30 - Nykobing - CSM București: 13-14. După un start slab de meci, elevele antrenoarei Helle Thomsen au ținut cont de sfaturile primite în singurul time-out al reprizei și nu numai că au revenit de la două goluri diferență, dar au ajuns să conducă la o astfel de diferență. Așa putea fi și scorul pauzei, numai că golul marcat de Hagman nu s-a mai pus pentru că mingea a intrat în plasă după ce s-a auzit gongul pauzei.

Min. 26 - Nykobing - CSM București: 10-12. Pentru prima dată, fetele noastre au trecut la conducere. După ce au restabilit egalitatea la 10, în minutul 24, Cristina Neagu și compania au ținut de scor și datorită unei intervenții de zile mai a Paulei Ungureanu. Apoi, Oana Manea a marcat golul 11 al CSM-ului, pentru ca Neagu să marcheze pentru desprindere.

Min. 20 - Nykobing - CSM București: 9-8. Cristina Neagu a reușit, după mai multe încercări eșuate, să marcheze primul ei gol al serii. CSM a mai redus din diferență, dar nu reușește egalarea. Cel puțin deocamdată.

Min. 10 - Nykobing - CSM București: 6-4. Campioanele României nu au izbutit un start de meci pe măsura așteptărilor. Au avut nevoie de două minute pentru a iniția primul atac și pentru primul gol, apoi au căutat mereu egalarea. În minutul 9, gazdele au reușit desprinderea la două goluri diferență.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut danezelor.