• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Înainte de Crăciun, Digi Sport a anunţat cele trei oferte avute pe masă de cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial de Handbal, Cristina Neagu. Ruşii de la Rostov Don îi ofereau 300.000 de euro pe an, CSM Bucureşti 250.000 de euro, iar Gyor 220.000 de euro. Mai mult, ar fi existat şi o a patra ofertă la fel de generoasă, dezvăluită acum de siteul actualmm.ro, de la HCM Baia Mare, care ar fi plăti-o cu 264.000 de euro. Luni seară, mesajul trimis de româncă a fost negativ pentru toate cele patru cluburi.

La rugămintea muntenegrenilor de la Buducnost, Neagu amânase în două rânduri orice răspuns pentru a da astfel posibilitatea principalului finanţator al echipei din Podgorica să vină cu o contraofertă. Din câte se pare, propunerea celor de la Buducnost nu este mai mare ca niciuna dintre cele amintite anterior, dar românca s-a simţit foarte bine la Podgorica, unde a câştigat şi Liga Campionilor, şi a decis să continue acolo şi în sezonul 2016-2017.

Cristina Neagu este nominalizată la secţiunea Sportivul anului din România din cadrul Premiilor Digi Sport. Intră şi tu AICI şi votează cei mai buni sportivi ai anului 2015!

În decizia Cristinei a cântărit foarte mult faptul că Buducnost a convins-o să rămână şi pe pivotul Dragana Cvijic, 25 de ani, vicecampioană mondială, şi insistă pentru extrema stângă Majda Mehmedovic, 25 de ani. Astfel că oferta pentru Neagu, 27 de ani, dovedeşte o dată în plus că Buducnost nu caută o reducere substanţială a bugetului şi reconstrucţia echipei, ci vrea să-şi menţină vedetele şi să se lupte pentru un nou trofeu în Liga Campionilor.

Iată răspunsul trimis luni seară de impresarul Cristinei Neagu celor de la HCM Baia Mare, club care va funcţiona din acest an pe o nouă structură organizatorică, devenind club de drept public al oraşului.

“Vă mulţumesc pentru oferta generoasă şi susţinerea manifestată în ceea ce priveşte semnarea unui contract cu Cristina Neagu, dar ea astăzi a luat decizia finală, va rămâne la Buducnost pentru sezonul 2016/2017. Propunerea voastră a trezit interesul Cristinei, astfel că am încrederea că în momentul în care acest proiect va fi pus pe roate, va exista o şansă importantă, la anul, pentru a o convinge pe Cris să se reîntoarcă în România şi să îşi continue cariera în Baia Mare începând cu vara anului 2017. Vă doresc toate cele bune şi succes cu noul club!”

Mai mult decât atât, prosport.ro susţine că în oferta pentru Neagu, Baia Mare se angaja să înfiinţeze şi să susţină financiar timp de 15 ani "Academia de Handbal Cristina Neagu", care să fie administrată chiar de sportivă.