• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Crina Pintea (Issy Paris) a fost una dintre războinicele României în victoria importantă cu Spania (19-17). Pivotul naționalei a stat pe teren 57 de minute din cele 60 (dintre care două minute a fost eliminată), un lucru greu de realizat, mai ales la un meci cu o asemenea încărcătură.

”Nu ştiu dacă pot spune că nu îmi vine să cred ceea ce ni se întâmplă, pentru că simt echipa. De când am început competiţia, ne-am susţinut una pe cealaltă, iar asta este foarte important în momentele grele.

Acest lucru s-a văzut şi în meciul cu Spania, pentru că am fost conduse, dar ne-am uitat în ochii celeilalte şi simţeam că ne susţinem, că ne transmiteam forţă, energie. A fost un meci foarte tare, dar este important că noi am câştigat la final, suntem foarte fericite”, a spus Pintea, pentru prosport.ro.

Chiar dacă Cristina Neagu a înscris 8 goluri din cele 19 ale tricolorelor, MVP-ul partidei a fost Pintea (4 goluri), cea care a reușit pentru prima oară în carieră această performanță.

”După cum aţi văzut şi d-voastră, am rămas foarte surprinsă, dar mă bucur foarte mult pentru că este munca mea de ani de zile. Şi cred că uşor-uşor se vede, sunt pe drumul pe care eu mi l-am dorit”, a adăugat Pintea.

România, Rusia şi Norvegia sunt în acest moment singurele formaţii cu victorii pe linie la Mondialul de handbal.

Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Handbal