• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Polonia, formaţia care a câştigat Trofeul Carpaţi, a pierdut orice şansă de a se mai califica în optimile Mondialului din Germania, după înfrângerea de azi cu Ungaria, scor 28-31. România va juca foarte probabil în optimi cu Cehia sau Ungaria.

Tricolorele joacă în această seară contra Angolei, iar o victorie e extrem de utilă în eventualitatea obţinerii unuia din primele două locuri în grupă. Mai mult, dacă noi învingem, iar Franţa pierde cu Spania, Neagu&Co vor fi câştigat grupa încă dinaintea partidei cu reprezentantele Hexagonului.

Aşadar, şansele să coborâm mai jos de locul doi sunt minime, astfel că în prima fază eliminatorie vom întâlni cel mai probabil locul 3 sau locul 4 din grupa B. În această grupă, lucrurile par a se cristaliza. În sensul în care Polonia, formaţie care spera la optimi, a pierdut orice şansă de calificare, după ce a fost învinsă azi de Ungaria. Se ştiu, astfel, toate cele patru echipe care merg mai departe din grupa B, doar ordinea nefiind încă clară: Norvegia, Suedia, Cehia şi Ungaria.

Conform "calculelor hârtiei" şi având în vedere rezultatele directe de până acum, putem fi aproape siguri că evităm Norvegia. Cel mai probabil vom evita şi cealaltă echipă nordică din acea grupă, Suedia, urmând a juca pentru un loc în sferturi fie cu Cehia, fie cu Ungaria.

Clasament

Au mai rămas de disputat din grupa B:

Azi:

Cehia - Norvegia

Suedia - Argentina

Mâine:

Argentina - Polonia

Cehia - Ungaria

Norvegia - Suedia