• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România - Spania 19-17. Spaniolii au comentat înfrângerea echipei lor în fața tricolorelor. Marca, unul dintre cele mai mari ziare de sport din lume, a recunoscut că ibericele au fost învinse de ”teribila Cristina Neagu, un adevărat fenomen”.

”Spania s-a împiedicat de primul mare obstacol întâlnit. Duelul a fost decis în ultimele cinci minute, în care "Razboinicele" au scăpat o victorie uriașă. România a reușit să întoarcă rezultatul prin pivotul Pintea, dar mai ales prin teribila Cristina Neagu, un adevărat fenomen", au scris cei de la Marca.

"”Războinicele” s-au luptat fără izbândă în fața României. Adversara n-a fost însă mai bună, dar a profitat de impreciziile echipei noastre", a notat AS.

Cei de la Mundo Deportivo au acuzat chiar și arbitrajul. România a obținut o lovitură de la 7 metri pe ultimul atac iar Eliza Buceschi a stabilit scorul final.

"Spania a fost învinsă de o echipă condusă de Neagu, după un meci în care ambele echipe au avut probleme în atac. Cu Neagu (cea mai bună handbalistă din lume în 2015 și 2016) în rolul de lider și cu o lovitură de la 7 metri controversată acordată în ultimele secunde, România s-a impus" - au scris și cei de la Mundo Deportivo.

"Spania a pierdut cu România, dar a arătat multe lucruri bune. Ibericele n-au înscris însă 18 minute, în care Dumanska a apărat senzațional" - au recunoscut ziariștii de la Sport.

România, Rusia şi Norvegia sunt în acest moment singurele formaţii cu victorii pe linie la Mondialul de handbal.

Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay - Slovenia, România - Angola şi Spania - Franţa.