• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CSM București a câștigat medaliile de bronz în Final Four-ul de la Budapesta, de la finalul săptămânii trecute, după ce a învins-o în finala mică pe Buducnost cu 26-20.

Oficialii fostei campioane a Europei s-au declarat mulțumiți de locul al treilea, dar pentru sezonul viitor obiectivul CSM-ului va fi total diferit.

”La anul vom fi obligaţi să ne calificăm în Final Four. La ce echipă am construit pentru noul sezon este obligatoriu să mergem în Final Four şi la fel de obligatoriu să luăm înapoi trofeul Ligii Campionilor

Am vorbit la Budapesta cu Cristina Neagu şi era bucuroasă că se va întoarce acasă, abia aşteaptă să vină în vară şi să înceapă pregătirea cu CSM.

Sperăm să înceapă o supremaţie a noastră, deşi am văzut ce formaţii puternice au jucat finala, Gyor şi Vardar, şi să nu uităm de Rostov, care îşi va face o echipă foarte puternică pentru următorul sezon. Va fi foarte greu, va fi un an competiţional de mare calitate”, a spus Bogdan Vasiliu, președintele CSM-ului, la revenirea delegației noastre în țară, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. 

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

În afara antrenoarei daneze Helle Thomsen (46 de ani) și a Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015 şi 2016, aflată în prezent la Buducnost Podgorica, CSM a mai bifat alte două transferuri de top: Marit Malm Frafjord şi Amanda Kurtovic.

CSM Bucureşti le-a prelungit contractele la cinci jucătoare din lotul actual, daneza Line Jorgensen, franţuzoaicele Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon Saurina, suedeza Isabelle Gullden şi croata Jelena Grubisic.

Campioana Europei se va despărţi, în schimb, de interul stânga suedez Linnea Torstensson şi extrema dreaptă spaniolă Carmen Martin, care vor juca din vară pentru formaţia franceză OGC Nice Côte d'Azur Handball. De asemenea, şi extrema dreapta daneză Simone Boehme, venită în această iarnă, a anunţat că nu va continua la CSMB.