• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

CSM Bucureşti a transferat-o pe extrema dreapta Aneta Udriştioiu, de la vicecampioana României, HC Dunărea Brăila, potrivit site-ului oficial al campioanei României.

Jucătoarea de 27 de ani a semnat un contract valabil pe următorii doi ani şi se va alătura echipei din această vară.

"Mă bucur enorm de mult că anul viitor o să fac parte din echipa CSM Bucureşti. Este un pas important în cariera mea, personal îmi doresc ca anul viitor să avem performanţe cât mai bune şi cât mai frumoase.

Sunt foarte fericită că mă voi alătura unor jucătoare de mare valoare de la care sunt convinsă că o să am ce învăţa. Aştept cu nerăbdare sezonul viitor şi sunt convinsă că împreună o să formăm o echipă de vis", a declarat Aneta Udriştioiu.

La rândul său, directorul general al CSM Bucureşti, Alin Petrache, a afirmat: "Ne dorim continuarea rezultatelor excepţionale obţinute în ultimii ani, iar venirea Anetei, una dintre cele mai bune jucătoare din România, întregeşte un lot deja extrem de competitiv. Ne dorim să redevenim cea mai bună echipă din Europa în următorii ani".

Aneta Udriştioiu a fost campioană naţională în 2014, cu HCM Baia Mare, dar şi vicecampioană în 2013 cu echipa din Baia Mare, iar anul acesta a terminat cu Dunărea Brăila pe locul secund în Liga Naţională. Are în palmares şi două trofee ale Cupei României (2013, 2014), ambele cu HCM Baia Mare, precum şi Supercupa României în 2013.

Udriştioiu este a doua extremă dreapta transferată de CSM Bucureşti în ultima perioadă, după suedeza Nathalie Hagman, care se va alătura şi ea echipei din vară.

CSMB se va despărţi la finalul sezonului de extremele dreapta Carmen Martin (OGC Nice) şi Simone Boehme (Siofok), în timp ce Cristina Vărzaru se va retrage din activitate. De la fosta campioană a Europei va pleca și interul stânga suedez Linnea Torstensson, care va ajunge la OGC Nice.

CSM Bucureşti a prelungit contractele a cinci jucătoare din lotul actual, daneza Line Jorgensen, franţuzoaicele Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon Saurina, suedeza Isabelle Gullden şi croata Jelena Grubisic. Totodată, CSM Bucureşti a semnat un contract (valabil din vară) cu Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015 şi 2016, de la Buducnost Podgorica, şi cu jucătoarele norvegiene Marit Malm Frafjord (pivot) şi Amanda Kurtovic (inter dreapta).

CSM Bucureşti va avea din vară şi un nou antrenor, daneza Helle Thomsen.

Agerpres