• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

România s-a calificat în optimile de finală de la Mondiale, iar astăzi a aflat că o face din postura de câştigătoare a grupei. Asta pentru că duelul din această seară, Franţa - Spania, s-a încheiat la egalitate, 25-25. Tricolorele vor juca luni împotriva locului 4 din grupa B.

Cu patru victorii din patru posibile la turneul final din Germania (ultima azi, contra Angolei, scor 27-24), Neagu&Co sunt sigure de locul întâi în grupă. Singura care ne putea depăşi era Franţa, pe care o vom întâlni vineri în meci direct. Dar reprezentantele Hexagonului s-au încurcat şi cu Spania (25-25), după ce în debutul grupei pierduseră total neaşteptat cu Slovenia (23-24).

Franţuzoaicele au avut meciul de astăzi în mână, despinzându-se în repriza secundă chiar la patru goluri, scor 17-13, dar finalul le-a aparţinut ibericelor.

Ambros Martin va avea astfel ocazia să odihnească mai multe jucătoare de bază în confruntarea cu Franţa, prospeţimea urmând a fi una dintre cheile pentru un parcurs cât mai lung, după cum a recunoscut şi Neagu.

"Dacă meciul cu Franţa nu ar mai conta, ar fi binevenită o zi de pauză. Cu siguranță că resimt oboseala. Chiar ar fi binevenită o zi în plus de pauză pentru că urmează niște meciuri de foc. Sper să avem ocazia să ne și odihnim puțin mai mult" a recunoscut Cristina, în direct la Digi Sport, după victoria cu Angola.

Astfel, România va întâlni locul 4 din grupa B în optimi. Cel mai probabil, această poziţie va fi ocupată de Cehia sau de Ungaria.

Clasament grupa A

Clasament grupa B


Au mai rămas de disputat din grupa B:

Vineri

Argentina - Polonia

Cehia - Ungaria

Norvegia - Suedia