• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 19:38 România a pierdut şansa de a se califica la Campionatul Mondial din 2017. Tricolorii aveau nevoie de o victorie la 4 goluri, contra Austriei, pentru a continua campania de calificare la turneul final, însă s-a impus doar cu 32-29, în direct la Digi Sport 2.

În partida tur, desfăşurată în noiembrie 2015 la Viena, Austria a câştigat cu 27-24. În condiţiile în care Italia şi Finlanda nu au putut încurca lupta celor două naţionale la vârf, meciurile directe dintre România şi Austria vor fi determinante în Grupa 2.

Graţie acestui rezultat, Austria s-a calificat în barajul pentru Mondial.

Meciul de la Baia Mare a avut de toate - în minutul 17, oaspeții conduceau cu 3 goluri. România a reușit însă să intre la vestiare la egalitate, 15-15.

În minutul 41, tricolorii lui Aihan Omer au pus pentru prima oară pe tabelă diferența care ne trebuia. Cel mai bun marcator al naționalei, cu 8 goluri, a fost Ionuț Ramba, care a părăsit definitiv terenul cu 10 minute înainte de final, după 3 eliminari. Chiar și fără el, România s-a distanțat la 6 goluri, dar nu a fost de ajuns.

Austriecii au recuperat și au cedat în final cu 29-32, suficient pentru a se menține pe primul loc în grupă, gratie golaverajului mai bun în deplasare.


Şansa pentru un loc în play-off-ul pentru Mondialul de handbal masculin se joacă ÎN DIRECT la Digi Sport 2 joi, 14 ianuarie, de la ora 18:00. România trebuie să învingă Austria la minimum patru goluri.

România îşi joacă soarta în preliminariile mondiale contra Austriei, singura echipă neînvinsă din grupă. După 24-27 în deplasare, tricolorii au nevoie de o victorie la minimum patru goluri în returul de la Baia Mare. Până acum, pe teren propriu, elevii lui Aihan Omer au câştigat la 13 goluri cu Italia şi la şapte goluri cu Austria.

”A fost o repetiție pentru meciul care urmează, cel cu Austria, un meci important pentru noi și pentru viitorul echipei. Vom învinge însă la patru goluri diferență și ne vom califica”, a spus Marius Novanc (35 de ani), pivotul naționalei.

Antrenorul secund al României, Sandu Iacob, spune că handbaliștii știu ce au de făcut pentru a-și îndeplini obiectivul.

”Știm de unde să pornim, avem nevoie de o diferență de plus patru pentru a ne califica în play-off-ul din vară. Mai avem trei zile în care vom pune la punct toate detaliile”, a spus Iacob.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Austria ocupă prima poziţie, cu două puncte peste România. Partida va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 2, joi, de la ora 18 00. În ultimul meci din grupă, tricolorii joacă în Italia, pe 16 ianuarie.

CM 2017 se va desfăşura în Franţa. România a fost eliminată de Finlanda în preliminariile Euro 2016, într-o dublă manşă.

Din Grupa a 2-a mai fac parte naţionalele Austriei şi Italiei. Pe 4 noiembrie, Austria a învins România cu scorul de 27-24, în localitatea Maria Enzersdorf. Pe 8 noiembrie, la Călăraşi, România a obţinut o victorie confortabilă, cu 35-22, în faţa Italiei. A urmat apoi victoria cu Finlanda, scor 36-29, obținută duminică, 10 ianuarie, la Baia Mare.
În ultimele două partide, România va întâlni Austria (joi, 14 ianuarie), tot la Baia Mare, apoi Italia, pe 16 ianuarie, în deplasare.

În clasament, tricolorii antrenați de Aihan Omer ocupă locul doi, cu 6 puncte, prima fiind Austria, cu opt puncte. Pe locul trei se află Italia, 2 p și Finlanda, 0 p.

În faza următoare a preliminariilor merge mai departe doar formaţia clasată pe primul loc.