• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Eindhoven, de reprezentativa Serbiei, cu scorul de 18-23 (7-13), în primul meci al turneului amical olandez, unde Ambros Martin şi-a făcut debutul pe banca tehnică tricoloră.

Cu o echipă din care au făcut parte doar opt jucătoare prezente şi la JO de la Rio - Dedu, Chiper, Manea, Chintoan, Neagu, Buceschi, Perianu şi Szucs – România şi-a găsit greu ritmul în partida cu Serbia, care, fără a avea o evoluţie remarcabilă, a dominat şi partea secundă (11-22, min.45), trecându-şi în cont o primă victorie la turneul amical de la Eindhoven.

Marcatoarele României au fost Chiper 7 goluri, Chintoan 5, Laslo 2, Buceschi 1, Popa 1, Perianu 1, Tănăsie 1 gol.

Cristina Neagu nu a evoluat în acest meci, dar s-a aflat pe banca tehnică, echipată în trening.

Ambros Martin a fost anunţat, în urmă cu două zile, drept noul antrenor al naţionalei, înlocuindu-l în funcţie pe suedezul Tomas Ryde.

Spaniolul are 48 de ani, conduce în paralel şi campioana Ungariei, Gyor ETO, iar în palmaresul său, doar la nivel de club, se înscriu Liga Campionilor, cucerite cu Gyor (2013, 2014) şi Cupa EHF (cu Itxako, 2009), iar ca jucător, tot Liga Campionilor (2011) şi Cupa Cupelor (2000). La nivel de echipă naţională, singura experienţă anterioară a antrenorului iberic este interimatul de trei luni la naţionala Ungariei în acest an, după care reprezentativa ţării vecine a fost preluată de Kim Rasmussen, cu care CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016.

Revenind la turneul de la Eindhoven, joi mai este programat meciul dintre Olanda A – Olanda B, celelalte fiind între Olanda A – Serbia, Olanda B – România (21.30, 7 octombrie) şi Olanda B – Serbia, Olanda A – România (16,30, 8 octombrie).

După turneul din Olanda, următoarea acţiune a tricolorelor este Trofeul Carpaţi din luna noiembrie, de la Cluj-Napoca, şi acesta în pregătire pentru participarea la Campionatul European din decembrie, din Suedia, unde România va evolua în grupa D, cu campioana mondială şi europeană, Norvegia, campioana olimpică en-titre, Rusia, şi Croaţia.