• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ambros Martin a început cu dreptul la naționala feminină de handbal - România a obținut două victorii din trei meciuri în turneul amical din Olanda. Ultima a venit chiar în ultima secundă în fața reprezentativei gazdelor, care e vicecampioana mondială.

Duminică, reprezentativa feminină de handbal a României s-a întors acasă după turneul de la Eindhoven, unde singura înfrângere a venit contra Serbiei, la primul meci.

"E bine că fetele au crescut de la un meci la celălalt. Încă avem probleme la începutul competiției. Am crezut că am trecut peste aceste momente, dar trebuie pregătite mai bine primele meciuri din orice competiție pe care o vom începe", a spus Costică Buceschi, antrenorul secund al naționalei feminine de handbal.

"Nu au contat rezultatele. Pot să spun că este un nou început, cu un nou antrenor. Și echipa este destul de schimbată, sunt foarte multe fete noi și chiar foarte multe fete tinere. Avem potențial, dar avem mult de muncă", a spus și pivotul Oana Manea.

Tricolorele au încredere în noul selecţioner. În cei 8 ani petrecuţi pe banca lui Itxaco, Ambros Martin a câştigat 11 trofee. Tehnicianul spaniol are totodată în palmares două Ligi ale Campionilor cucerite cu Gyor, în 2013 şi 2014.

"A fost timpul foarte scurt să pot să-mi dau seama, dar din timpul ăsta scurt pot să spun că este un antrenor destul de bun, se bazează foarte mult pe disciplină, și în special disciplina în teren", a adăugat Oana Manea.

"Cred că va fi un antrenor și va schimba mult din stilul de joc al echipei naționale. E un antrenor care e în primii trei antrenori din lume la ora actuală și cred că-și va lasa amprenta și asupra echipei naționale în puținul timp pe care l-a petrecut cu jucătoarele, a încercat să le schimbe și sistemul de apărare, și sistemul în care să joace", a mai spus Costică Buceschi.

Următoarea acţiune a tricolorelor este programată în luna noiembrie, la Trofeul Carpaţi.

 

Embed: