• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nationala de handbal a Romaniei se pregateste, la Cluj, pentru Campionatul European din decembrie, cu un turneu amical. Selectionerul Martin Ambros a convocat 23 de jucatoare la lotul A si 19 la Romania B, pentru Trofeul Carpati. Olanda şi Ungaria sunt celelalte nationale care vor juca sambata si duminica la Cluj. Deocamdată, antrenorul spaniol a spus că nu se gândește la medalie, în ceea ce privește turneul final de la finalul anului.

La acest turneu vreau să văd o atitudine de învingătoare. Nu e atât de important să câștigăm, sunt mai interesat să le văd pe fete că își doresc să învingă”, a declarat Martin Ambrose, pentru Digi Sport.

Ceea ce este foarte important e că își dorește să învățăm, să ne arate ce știe și în primul rând ne învață să fim noi”, a spus și una dintre jucătoare, Florina Chintoan, de la U Cluj.

O săptămână mai târziu, spaniolul va pleca alături de 23 de handbaliste în Suedia. Misiunea naționalei României va fi una extrem de dificilă, in grupa D.

Referitor la adversarele României din prima fază a Europenelor Norvegia, Rusia și Croația, Martin Ambros a zis: ”Campioana olimpică și medaliata cu bronz. Croația nu a ajuns la cel mai important turneu al anului și va dori să vină cu ceva în plus, de această dată”.

Nu ne vom duce acolo concentrați doar pe medalie. Vom încerca să fim focusați pe evoluția noastră, să fim competitivi în toate meciurile, să dăm 100% în toate duelurile, să fim mai buni în fiecare zi”, a spus Martin Ambros și despre obiectivul ”tricolorelor”.

Ne dorim să facem un european cât mai bun. Trebuie să dovedim, fapte nu vorbe”, l-a complatat și Florin Chintoan.

În 2014, România a terminat pe locul al 9-lea competiția continentală.